Boekhouding

Inrichting, verwerking en controle van administraties

Een betrouwbare administratie geeft een goed inzicht in de financiële situatie van jouw onderneming. Zo weet je waar je nu staat én waar je bedrijf naartoe gaat. Buro Burmanje helpt bij de inrichting, verwerking en controle van je financiële administratie.

Over boekhouden

Met boekhouden bedoelen het verwerken van alle financiële administratie. Ondernemers houden een boekhouding bij om drie redenen:

  1. Belastingdienst – Ondernemers zijn verplicht een correcte boekhouding bij te houden. Een deel van je winst dien je af te staan aan de Belastingdienst. Een incorrecte boekhouding kan tot boetes leiden.
  2. Inzicht voor jezelf – Door een financiële boekhouding bij te houden ben je altijd op de hoogte van de financiële gezondheid van jouw onderneming. Ook weet je wat je ongeveer apart moet zetten aan belasting die je aan het eind van het jaar moet afdragen. Nog belangrijker, je kunt de onderneming bijsturen op basis van een juiste financiële administratie. 
  3. Inzicht voor derden – Om financiering aan te vragen of een hypotheek af te sluiten, zul je jouw cijfers moeten laten zien aan geldverstrekkers. Een goede boekhouding maakt het je makkelijker.

Waar bestaat een goede boekhouding uit?

Boekhouden begint bij een complete administratie. Denk hierbij aan inkoop- en verkoopfacturen, (kassa)bonnen, bankafschriften, urenregistratie, personeelsadministratie en contracten.

Een goede boekhouding bestaat voor ZZP’ers en MKB’ers in ieder geval uit uit één btw-aangifte per kwartaal en de inkomstenbelasting aan het eind van het jaar.

Voor VOF’s en BV’s is de boekhouding wat complexer. Daar kunnen ook zaken als vennootschapsbelasting, een jaarrekening en loonadministratie van toepassing zijn.

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?

Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Voordelen van uitbesteden

Je kunt ervoor kiezen om je eigen boekhouding bij te houden. Maar je kan ook je gehele financiële administratie uitbesteden bij een kantoor of specialist. Bijvoorbeeld bij Buro Burmanje!

Het uitbesteden van administratie heeft verschillende voordelen

  • Het bespaart tijd, zodat jij je kan focussen op de kernactiviteiten van je bedrijf. 
  • Door van de juiste belastingvoordelen gebruik te maken, kan een specialist zorgen dat je minder belasting hoeft te betalen en kan hij zo zijn kosten terugverdienen.
  • Goed boekhouden voorkomt boetes van de Belastingdienst.
  • Een goede boekhouder is altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en regels. Scheelt jou een hoop uitzoekwerk en kopzorgen!
  • Bij financiële of fiscale vraagstukken ben je slechts één telefoontje verwijderd van een antwoord op maat.

Bij Buro Burmanje kun je je volledige boekhouding uitbesteden. Maar ook gedeeltelijk, bijvoorbeeld door jouw boekhouding alleen te laten controleren en in te dienen. Zo weet je zeker dat je aangiftes goed gedaan worden en zijn je kosten een stuk lager.

Wij werken 100% digitaal!

Buro Burmanje werkt 100% digitaal. Zo hoef je je administratie niet te sorteren en gaat het aanleveren van documenten gemakkelijk per e-mail of via een app op je telefoon. Je bank kan gekoppeld worden aan ons systeem, zodat gegevens sneller verwerkt worden.

Zelf blijf je eenvoudig op de hoogte door mee te kijken op je pc of telefoon. Leun achterover terwijl wij jouw boekhouding regelen!

Over Buro Burmanje

Voor betrouwbaarheid, deskundigheid en een persoonlijke benadering ben je bij ons aan het juiste adres.

Wij zijn een organisatie zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is. Een administratiekantoor dat er niet alleen voor jouw administratie is, maar zeker ook voor jou! Deze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor in Den Bosch.

Boekhouding uitbesteden?

We lichten onze werkwijze graag verder toe in een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Vul het formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

×