Boekhouder voor VOF

Financiële ontzorging voor Vennootschap onder firma

Met een goede administratie weet je altijd hoe je bedrijf er financieel voorstaat. En het is natuurlijk verplicht voor de Belastingdienst. Ondersteuning nodig? Buro Burmanje helpt vof’s bij de inrichting, verwerking en controle van de financiële administratie.

boekhouder vof

Waarom boekhouden?

Als boekhoudkantoor verwerken we de financiële administratie van jouw vof. Dit zijn de drie belangrijkste redenen om je boekhouding op orde te houden.

 1. Belastingdienst – Elke bedrijfsvorm is verplicht om een goede administratie bij te houden. Vof’s dus ook. Van je winst draag je een deel af aan de Belastingdienst. En de btw draag je af. Dat moet allemaal netjes gebeuren. Bij eventuele fouten kun je een stevige boete ontvangen.
 2. Inzicht voor jezelf – Door een goede boekhouding ben je altijd op de hoogte van de financiële staat van je vof. Is de onderneming winstgevend of gaat het even wat minder? Ook weet je wat je aan het eind van het jaar moet afdragen aan de Belastingdienst.
 3. Inzicht voor derden – Plannen om een huis te kopen of financiering te regelen voor jouw bedrijf? Geldverstrekkers willen eerst je cijfers zien. Een goede boekhouding is daarbij essentieel.

Aandachtspunten voor vof’s

Buro Burmanje heeft behoorlijk wat vof’s als klant. Wij hebben dan ook veel ervaring met de belastingregels en bijzonderheden die bij deze bedrijfsvorm horen.

Naast de gebruikelijke btw-aangifte, de aangifte inkomensbelasting en eventuele salarisadministratie waar een vof mee te maken krijgt, gelden bijvoorbeeld deze aandachtspunten:

 • Winstdeling
 • Verdeling van privé-opnamen
 • Verdeling van kapitaal
 • Enkelvoudige of dubbele boekhouding
 • Vennootschapscontract
 • Partnerschap binnen de vof

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?
Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Voordelen van uitbesteden

Voor een vof is een boekhouder niet verplicht. Toch is de boekhouding uitbesteden wel aan te raden. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Bespaart tijd. Jij en je vennoten kunnen je volledig richten op de onderneming en zijn minimale tijd kwijt aan de financiële administratie.
 • Minimaal belasting afdragen. Onze boekhouders weten de belastingregels zo toe te passen dat je geen onnodige belasting afdraagt. Zo verdienen we onze eigen kosten terug.
 • Voorkomt boetes. Weet je zeker dat je alle belastingregels goed toepast? Wij wel. 
 • Altijd op de hoogte van de laatste regels. Dat bespaart jou een hoop uitzoekwerk!
 • Financieel advies. Bij ons ben je altijd één telefoontje verwijderd van een antwoord op finaciële vraagstukken.

Je kunt de boekhouding van je vof volledig uitbesteden, of slechts gedeeltelijk. We kunnen bijvoorbeeld ook alleen de boekhouding controleren. Je doet dan zelf wat meer werk, maar je bespaart kosten. En je weet zeker dat je boekhouding klopt.

100% digitaal boekhouden

Geen losse papieren en dikke multomappen. Wij werken 100% digitaal!

Je hoeft je administratie dus niet te sorteren en levert alles eenvoudig aan via mail of via een app op je telefoon. Je bank kan gekoppeld worden aan ons systeem, zodat gegevens sneller verwerkt worden.

Zelf blijf je altijd op de hoogte door mee te kijken via je de app op je telefoon. Leun achterover terwijl wij jouw boekhouding van je vof regelen!

Over Buro Burmanje

Voor betrouwbaarheid, deskundigheid en een persoonlijke benadering wordt je klant bij Buro Burmanje. Wij zijn een organisatie zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is.

Een administratiekantoor dat er niet alleen voor jouw administratie is, maar zeker ook voor jou als ondernemer! Deze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor in Den Bosch.

boekhouder voor vof

Wat klanten over ons zeggen

Lees hier meer klantervaringen

Sinds een aantal maanden verzorgt Buro Burmanje mijn administratie. Ze ontzorgen mij zodat ik mezelf op mijn werk kan focussen en geen zorgen heb rondom mijn administatie. Buro Burmanje is professioneel, heeft veel kennis in huis, geven goed advies en denken mee. En wat ik erg prettig vind is dat het een informeel bureau is. Aanrader!

Linda van de Wal
Van de Wal Interim Management

De combinatie van de Yuki boekhoudapp met de no-nonsense en pro-active werkwijze van Buro Burmanje maken het voor mij als ondernemer makkelijker dan ooit. Ik vind het eerlijk gezegd zelfs leuk geworden… met (als klap op de vuurpijl) zelfs moeiteloos een digitaal archief!

Jan Pieter van Lieshout
Coachingcentrum JPVL.NL

Al 5 jaar sinds de opzet als zelfstandige heb ik met Buro Burmanje heel goede contacten! Altijd vriendelijk personeel en denkt met je mee. Dat is heel belangrijk als je als starter iemand zoekt voor je financiële administratie. Top bureau!

Lisette van Schijndel
Type- & TranscriptieService Sublime

Buro Burmanje verzorgt al 13 jaar mijn jaarrekening, fiscale aangiftes en administratie naar volle tevredenheid. De benadering van Buro Burmanje bevalt mij goed: deskundig , no-nonsense en klantgericht. Wat mij betreft een aanrader dus!

Joost Helsen
J. Helsen Consultancy B.V.

Boekhouder voor je vof nodig?

Buro Burmanje verzorgt de boekhouding voor meerdere vof’s. We vertellen graag meer over ons werkwijze tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!

×