Boekhouder Den Bosch

Inrichting, verwerking en controle van administraties

Een goede administratie geeft inzicht in de financiële situatie van jouw bedrijf. Op zoek naar een betrouwbare boekhouder in Den Bosch? Buro Burmanje helpt je graag bij de inrichting, verwerking en controle van je financiële administratie.

boekhouder den bosch

Waarom boekhouden?

Een boekhouder verwerkt de complete financiële administratie. Een goede boekhouding is belangrijk om drie redenen:

  1. Belastingdienst – Ondernemers zijn verplicht een sluitende boekhouding bij te houden. Aan het eind van het jaar draag je een deel van je winst af als belasting. Eventuele fouten kunnen tot boetes leiden.
  2. Inzicht voor jezelf – Met een financiële boekhouding ben je altijd op de hoogte van de financiële gezondheid van jouw bedrijf. Ook weet je wat je ongeveer apart moet zetten aan belasting. Ook kun je je onderneming altijd bijsturen op basis van een juiste financiële administratie. 
  3. Inzicht voor derden – Wil je financiering of een hypotheek aanvragen? Geldverstrekkers willen dan eerst inzicht in jouw cijfers. Een goede boekhouding maakt dit een stuk gemakkelijker.

Uit welke onderdelen bestaat een goede boekhouding?

Een sluitende boekhouding begint bij een complete administratie. Denk hierbij aan inkoop- en verkoopfacturen, bonnetjes, bankafschriften, urenregistratie, personeelsadministratie en contracten.

Voor ZZP’ers bestaat de boekhouding in ieder geval uit één btw-aangifte per kwartaal en het afdragen van inkomstenbelasting aan het eind van het jaar. Voor grotere ondernemingen kunnen ook zaken als vennootschapsbelasting, een jaarrekening en loonadministratie van toepassing zijn.

Zoals je ziet, kan er nogal wat bij komen kijken. Als ervaren boekhouder in Den Bosch helpen we je graag om jouw boekhouding op orde te krijgen!

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?
Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Uitbesteden of zelf doen?

Je bent vrij om je eigen boekhouding bij te houden, maar je kunt je administratie ook uitbesteden bij een specialist. Bijvoorbeeld bij een boekhouder in Den Bosch, zoals Buro Burmanje!

Uitbesteden heeft meerdere voordelen:

  • Het bespaart tijd. Zo behoud jij de focus op kernactiviteiten van je bedrijf. 
  • Door van de juiste belastingvoordelen gebruik te maken, zorgt een boekhouder dat je minder belasting hoeft af te dragen. Zo verdient hij zijn eigen kosten vanzelf terug!
  • Een goede boekhouding voorkomt boetes van de Belastingdienst.
  • Een ervaren boekhouder is altijd op de hoogte van de laatste regels. Dat scheelt jou een hoop uitzoekwerk!
  • Bij financiële of fiscale vraagstukken ben je slechts één telefoontje verwijderd van een antwoord.

Bij Buro Burmanje kun je je volledige boekhouding uitbesteden. Gedeeltelijk is ook mogelijk: om kosten te besparen kunnen we je administratie bijvoorbeeld ook alleen controleren. Zo weet je altijd zeker dat je aangiftes goed gedaan worden.

Wij werken 100% digitaal!

Geen papieren rompslomp en dikke mappen. Buro Burmanje werkt 100% digitaal. Je hoeft je administratie dus niet te sorteren en het aanleveren van documenten gaat gemakkelijk per e-mail of via een app op je telefoon. Ook kan je zakelijke bankrekening gekoppeld worden aan ons systeem, zodat je nóg meer inzicht hebt.

Zelf blijf je eenvoudig op de hoogte door mee te kijken op je pc of telefoon. Leun achterover terwijl je boekhouder jouw administratie regelt!

Over Buro Burmanje

Voor betrouwbaarheid, deskundigheid en een persoonlijke benadering zit je bij ons goed. Wij zijn een organisatie zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is.

Een administratiekantoor dat er niet alleen voor jouw administratie is, maar zeker ook voor jou als ondernemer! Deze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor in Den Bosch.

Wat klanten over ons zeggen

Lees hier meer klantervaringen

Sinds een aantal maanden verzorgt Buro Burmanje mijn administratie. Ze ontzorgen mij zodat ik mezelf op mijn werk kan focussen en geen zorgen heb rondom mijn administatie. Buro Burmanje is professioneel, heeft veel kennis in huis, geven goed advies en denken mee. En wat ik erg prettig vind is dat het een informeel bureau is. Aanrader!

Linda van de Wal
Van de Wal Interim Management

De combinatie van de Yuki boekhoudapp met de no-nonsense en pro-active werkwijze van Buro Burmanje maken het voor mij als ondernemer makkelijker dan ooit. Ik vind het eerlijk gezegd zelfs leuk geworden… met (als klap op de vuurpijl) zelfs moeiteloos een digitaal archief!

Jan Pieter van Lieshout
Coachingcentrum JPVL.NL

Al 5 jaar sinds de opzet als zelfstandige heb ik met Buro Burmanje heel goede contacten! Altijd vriendelijk personeel en denkt met je mee. Dat is heel belangrijk als je als starter iemand zoekt voor je financiële administratie. Top bureau!

Lisette van Schijndel
Type- & TranscriptieService Sublime

Buro Burmanje verzorgt al 13 jaar mijn jaarrekening, fiscale aangiftes en administratie naar volle tevredenheid. De benadering van Buro Burmanje bevalt mij goed: deskundig , no-nonsense en klantgericht. Wat mij betreft een aanrader dus!

Joost Helsen
J. Helsen Consultancy B.V.

Op zoek naar een betrouwbare boekhouder in Den Bosch?

Ben je op zoek naar een betrouwbare boekhouder in Den Bosch? We lichten onze werkwijze graag verder toe in een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. 

×