Boekhouder voor ZZP

Boekhouding en controle van administraties voor ZZP’ers

Een goede boekhouding geeft inzicht in de financiële situatie van jouw ZZP-bedrijf.Ben je op zoek naar een ervaren boekhouder om je financiële administratie aan uit te besteden? Bij Buro Burmanje zit je goed!

boekhouder voor zzp

Waarom een goede boekhouding belangrijk is

Er zijn verschillende redenen waarom een correcte boekhouding belangrijk is voor jou als ZZP’er. De drie belangrijkste zijn:

  1. Belastingdienst – Ook als ZZP’er ben je verplicht om een financiële administratie bij te houden. Elk kwartaal draag je BTW af en aan het eind van het jaar een deel van je winst. Eventuele fouten kunnen tot boetes leiden.
  2. Inzicht voor jezelf – Met een financiële boekhouding ben je altijd op de hoogte van de financiële gezondheid van jouw onderneming. Ook weet je precies wat je apart moet zetten aan belasting. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je altijd waar je bedrijf financieel staat.
  3. Inzicht voor derden – Van plan om een hypotheek of financiering aan te vragen? Geldverstrekkers willen dan eerst inzicht in jouw cijfers. Door een goede boekhouding bij te houden, heb je dit altijd paraat.

Waar bestaat een goede ZZP-boekhouding uit?

Een goede ZZP boekhouding begint met een complete administratie. Denk aan inkomende en uitgaande facturen, bonnetjes, bankafschriften, urenregistratie en een kilometerregistratie.

Voor ZZP’ers is de boekhouding relatief eenvoudig te noemen. Deze bestaat in ieder geval uit één btw-aangifte per kwartaal en het afdragen van inkomstenbelasting aan het eind van het jaar. Bij grotere ondernemingen komt een stuk meer administratie kijken.

Toch is er een hoop om rekening mee te houden. Als ervaren boekhouder helpen wij ZZP’ers hier graag bij!

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?
Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Uitbesteden of zelf doen?

Als ZZP-ondernemer ben je vrij om zelf een financiële administratie bij te houden. Toch heeft het uitbesteden aan een boekhouder ook zo zijn voordelen.

  • Bespaart tijd. Zo kun jij je blijven richten op je bedrijf en niet op saaie administratieklusjes.
  • Door gebruik te maken van geldende belastingvoordelen, zorgt een boekhouder dat je minder belasting hoeft af te dragen. Zo verdient hij zijn eigen kosten vanzelf terug!
  • Met een administratie die op orde is, voorkom je boetes van de Belastingdienst.
  • Een goede boekhouder is altijd op de hoogte van de laatste regels. Dat scheelt jou een hoop uitzoekwerk!
  • Bij financiële of fiscale vragen ben je slechts één telefoontje verwijderd van een antwoord.

Gedeeltelijk uitbesteden kan voor ZZP’ers ook aantrekkelijk zijn: om kosten te besparen kunnen we je administratie bijvoorbeeld ook alleen controleren. Zo weet je altijd zeker dat je aangiftes goed gedaan worden. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Wij werken 100% digitaal!

Geen rondslingerende bonnetjes, papieren facturen en dikke mappen. Buro Burmanje werkt 100% digitaal. Je hoeft je administratie dus niet te sorteren en het aanleveren van documenten gaat gemakkelijk per e-mail of via een app op je telefoon. Zakelijke bankrekeningen kun je koppelen aan ons systeem, zodat het allemaal nog sneller verloopt en je altijd inzicht hebt.

Zelf kijk je eenvoudig mee via je laptop of de app op je telefoon. Leun achterover terwijl je boekhouder jouw ZZP-administratie regelt!

Over Buro Burmanje

Voor betrouwbaarheid, deskundigheid en een persoonlijke benadering zit je bij ons goed. Wij zijn een organisatie zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is.

Een administratiekantoor dat er niet alleen voor jouw administratie is, maar zeker ook voor jou als ondernemer! Deze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor.

Op zoek naar een betrouwbare ZZP boekhouder?

Ben je op zoek naar een betrouwbare en ervaren ZZP boekhouder? We lichten onze werkwijze graag verder toe in een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. 

×