Boekhouder voor MKB

Boekhouding en controle van administraties voor MKB

Met een goede administratie behoud je het financiële overzicht van jouw MKB-onderneming. Zo weet je altijd waar je bedrijf staat. Buro Burmanje helpt bij de inrichting, verwerking en controle van financiële administraties voor het MKB.

MKB boekhouder

Waarom boekhouden?

Met boekhouden bedoelen het verwerken van alle financiële administratie. Er zijn drie redenen waarom ondernemers een boekhouding bijhouden:

  1. Belastingdienst – Ondernemers zijn verplicht om een financiële administratie bij te houden. Een deel van de winst sta je af aan de Belastingdienst. Fouten in de boekhouding kunnen boetes tot gevolg hebben.
  2. Inzicht voor jezelf – Door een financiële boekhouding bij te houden ben je altijd op de hoogte van de financiële gezondheid van jouw MKB-onderneming. Je weet hoe het zit met je cashflow en kan prognoses maken. Ook weet je hoeveel belasting je apart moet zetten om af te dragen en kun je de koers van het bedrijf bijsturen op basis van kloppende cijfers.
  3. Inzicht voor derden – Om financiering aan te vragen of een hypotheek af te sluiten, zal je de cijfers van jouw bedrijf moeten overdragen aan geldverstrekkers. Een goede boekhouding is dan essentieel.

Uit welke onderdelen bestaat een MKB-boekhouding?

Een goede MKB-boekhouding begint bij een complete administratie. Denk aan een overzicht van alle inkomende en uitgaande facturen, (kassa)bonnen, bankafschriften, rittenregistratie, personeelsadministratie en contracten.

Wat de Belastingdienst betreft moet je in ieder geval rekenen op:

  • Eén btw-aangifte per kwartaal
  • Inkomstenbelasting aan het eind van het jaar
  • Een jaarrekening en een jaarafsluiting

Op grotere ondernemingen zijn wellicht ook zaken als vennootschapsbelasting en loonadministratie van toepassing.

Benieuwd waar jouw onderneming allemaal rekening mee moet houden? Als ervaren MKB boekhouder adviseert Buro Burmanje je graag!

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?
Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Uitbesteden of zelf doen?

Bij ondernemingen met meer dan 50 medewerkers in dienst is een accountant verplicht. Kleinere MKB-bedrijven mogen de boekhouding zelf uitvoeren. Toch heeft het uitbesteden van de financiële administratie ook voor MKB veel voordelen:

  • Uitbesteden bespaart tijd. Zo kan jij je blijven focussen op (de groei van) je bedrijf!
  • Een goede MKB boekhouder is op de hoogte van alle geldende belastingvoordelen. Hierdoor hoef je minder belasting te betalen en verdient de boekhouder zichzelf vanzelf terug.
  • Bij financiële of fiscale vraagstukken ben je slechts één telefoontje verwijderd van een antwoord op maat.
  • Een goede MKB boekhouder is altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en regels. Dat scheelt jou een hoop uitzoekwerk!

Bij Buro Burmanje kun je je volledige boekhouding uitbesteden, of een deel ervan. We kunnen bijvoorbeeld jouw administratie alleen controleren en indienen en maken een jaarrekening en -afsluiting voor je. Zo zijn je kosten lager, maar weet je toch zeker dat je aangiftes goed gedaan worden.

Wij werken 100% digitaal!

Geen onhandige papieren facturen, rondslingerende bonnetjes en dikke multomappen. Buro Burmanje werkt 100% digitaal!

Je hoeft je administratie dus niet te sorteren en het aanleveren van documenten verloopt gemakkelijk per e-mail of via een app op je telefoon. Ook kan je zakelijke rekening gekoppeld worden aan ons systeem, zodat alle banktransacties automatisch verwerkt worden. Handig!

Zelf blijf je eenvoudig op de hoogte door mee te kijken op je pc of telefoon. Leun achterover terwijl wij jouw boekhouding regelen!

Over Buro Burmanje

Voor betrouwbaarheid, deskundigheid en een persoonlijke benadering ben je bij ons aan het juiste adres.

Wij zijn een organisatie zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is. Een administratiekantoor dat er niet alleen voor jouw administratie is, maar zeker ook voor jou als ondernemer in het MKB! Deze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor in Den Bosch.

boekhouder voor MKB

MKB boekhouder gezocht?

We lichten onze werkwijze graag verder toe in een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Vul het formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

×