financiele administratie uitbesteden

In 7 stappen je financiële administratie uitbesteden

Denk je erover om de financiële administratie van jouw ZZP- of MKB-onderneming uit te besteden bij een boekhouder of administratiekantoor? Dan vraag je je vast af wat je kunt verwachten en hoe dit in zijn werk gaat. We vertellen je graag hoe we bij Buro Burmanje te werk gaan.

Wat is een financiële administratie?

Een financiële administratie wordt ook wel een boekhouding genoemd. Dit is een onderdeel van de complete administratie van een onderneming. Je raadt het waarschijnlijk al: het betreft alles wat met geld te maken heeft. Denk aan facturen en bonnetjes, een winst- en verliesrekening en een overzicht van je zakelijke banktransacties.

Waarom uitbesteden?

Het uitbesteden van je financiële administratie heeft veel voordelen. We noemen de belangrijksten.

  • Je kunt je volledig richten op je onderneming en hoeft geen tijd te besteden aan boekhouding, aangiftes en uitzoekwerk.
  • Een goede boekhouder kent alle belastingregels en is op de hoogte van de laatste wijzigingen. Zo weet je zeker dat je voldoet aan regelgeving en voorkom je boetes.
  • Je maakt gebruik van alle voor jou geldende aftrekposten, waardoor je minimaal afdraagt aan de Belastingdienst. Door gebruik te maken van alle belastingvoordelen verdient een boekhouder zijn eigen kosten vanzelf terug.
  • Je boekhouding gaat altijd door. Ook bij piekperiodes, ziekte of vakantie hoef je niet bang te zijn dat je je financiële administratie vergeet.

Lees ook: Zelf je administratie bijhouden? Pas op voor deze 10 fouten!

Zo gaan we te werk

Wil je jouw financiële administratie uitbesteden bij een ervaren boekhouder? Dan vraag je je vast af hoe dat in zijn werk gaat en wat je kunt verwachten. Hieronder leggen we uit hoe we werken bij Buro Burmanje.

Stap 1. Kennismakingsgesprek

Tijdens een eerste vrijblijvende kennismaking bespreken we jouw onderneming, je uitdagingen en vraagstukken. We bespreken wat je allemaal wilt uitbesteden binnen je financiële administratie en vertellen je over onze werkwijze en de software die we gebruiken.

Ook kijken we of er een klik is tussen onze boekhouders en jou als ondernemer. Dit is belangrijk, omdat je regelmatig contact zult hebben met jouw boekhouder. En ondernemen moet natuurlijk leuk zijn!

Stap 2. Onboarding

Ga je bij Buro Burmanje je financiële administratie uitbesteden? Dan vul je een online formulier in om je NAW-gegevens en kopie van je paspoort op te sturen.

Ook vragen we gegevens van de vooraf ingevulde aangifte (VIA) op bij de Belastingdienst. Dit zijn gegevens over je hypotheek, banksaldi, WOZ-waarde en inkomen. Deze hebben wij nodig om een correcte aangifte te kunnen doen. Om deze gegevens inzichtelijk te krijgen, moet je ons eenmalig machtigen als boekhouder via een online formulier.

Als alle gegevens binnen zijn, voeren we nog een gesprek om alle software door te spreken.

Stap 3. Factureren

Een belangrijke afspraak die we moeten maken, is hoe je aan jouw klanten gaat factureren. Omdat wij 100% digitaal boekhouden, werken we niet met papieren facturen, maar doen we alles online.

Werk je al prettig met bepaalde boekhoudsoftware? Dan passen we ons aan jouw werkwijze aan. We kunnen bijvoorbeeld goed overweg met WeFact, Rompslomp, MoneyBird, DigitaleFactuur, DigiBTW en vele andere pakketten.

Gebruik je nog geen software? Dan heeft het onze voorkeur om facturen te sturen met Yuki, het boekhoudprogramma dat we samen met onze klanten gebruiken. In het goedkoopste pakket van Yuki zit deze functionaliteit alleen niet. Voor ondernemers met een kleiner budget adviseren wij meestal om facturen te sturen via Factuursturen.nl. De facturen kunnen we dan vervolgens in Yuki inladen.

Stap 4. Bonnetjes aanleveren

Zakelijke bonnetjes en inkoopfacturen worden ook digitaal bijgehouden. Deze kun je heel gemakkelijk uploaden via de Yuki-app of door ze naar ons te e-mailen. Wat jouw voorkeur heeft!

Stap 5. Bankkoppeling maken

Een overzicht van de zakelijke banktransacties (en het koppelen van elke transactie aan de juiste facturen en bonnetjes) is een voorwaarde van een sluitende administratie. Bij de meeste zakelijke rekeningen in Nederland is het mogelijk om de rekening te koppelen aan een boekhoudpakket. Door dit te doen, kunnen we banktransacties automatisch verwerken. Dat bespaart enorm veel tijd en kosten.

Stap 6. Aangiftes en jaarrekening verzorgen

Elke kwartaal doen we je btw-aangifte en jaarlijks verzorgen we de aangifte inkomstenbelasting. Wij garanderen dat deze op tijd en correct wordt ingevuld. Daarmee voldoe je aan de eisen van de Belastingdienst.

Ook maken we elk jaar een jaarrekening op. Dit is niet verplicht, maar wel handig als je bijvoorbeeld een hypotheek wil afsluiten (of aanpassen) of financiering wil aanvragen. Ook stellen veel verhuurders een jaarrekening verplicht bij ondernemers.

Stap 7. Voortgang bijhouden en zakelijk advies

Wekelijks houden we je cijfers bij, zodat je altijd inzicht hebt in de voortgang van jouw onderneming. Via de Yuki App kijk je eenvoudig mee. Zo weet je altijd waar je staat en weet je bijvoorbeeld of je er eens een maandje tussenuit kunt.

Ook denken we graag met je mee. Dat doen we proactief op basis van je cijfers, maar ook reactief door vragen te beantwoorden. Daarnaast denken we graag mee over hoe we je organisatie (verder) kunnen laten groeien. Bij Buro Burmanje ben je altijd slechts één telefoontje verwijderd van zakelijk advies door ervaren specialisten.

Financiële administratie uitbesteden?

Veel ZZP’ers komen er tijdens hun aangifte IB achter dat hun administratie toch niet op orde was. Of ze vergeten allerlei mooie aftrekposten. Ons advies aan startende ondernemers is dan ook: bij de start van je onderneming direct je financiële adminsitratie uitbesteden bij een ervaren boekhouder.

Overtuigd van onze werkwijze en benieuwd wat Buro Burmanje voor je kan betekenen? Maak nu een vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek. Wij werken 100% digitaal en kunnen ondernemers in heel Nederland helpen!

Hulp nodig?

buro burmanje

ZZP'ers en MKB'ers kunnen bij ons terecht voor boekhouding, salarisadministratie, hulp bij belastingen en bedrijfsadvies.

Contact opnemen

Related Posts

Leave a Reply

×