Boekhouder voor ZZP’ers in de bouw

Financiële ontzorging voor zelfstandigen in de bouw

Na een lange werkdag heb je geen zin om ook nog aan je administratie te klussen. Toch is ook voor ZZP’ers in de bouw een goede administratie belangrijk. Daarom wil je je boekhouding uitbesteden aan een boekhouder met veel ervaring in de bouwsector. Bij Buro Burmanje zit je goed!

boekhouder voor zzp in de bouw

Waarom een boekhouding bijhouden?

Als boekhouder verwerken we de gehele financiële administratie voor jouw ZZP onderneming. Dat is belangrijk om drie redenen:

 1. Belastingdienst – Als ZZP’er in de bouw ben je ondernemer voor De Belastingdienst. En ondernemers zijn verplicht om een goede boekhouding bij te houden. Aan het eind van het jaar draag je een deel van je winst af als belasting. Eventuele fouten kunnen tot boetes leiden.
 2. Inzicht voor jezelf – Met een goede boekhouding weet je altijd hoe je er financieel voorstaat. Zo weet je bijvoorbeeld of je het kunt veroorloven om een maand op vakantie te gaan in de zomer. Ook weet je wat je ongeveer apart moet houden aan belasting.
 3. Inzicht voor derden – Van plan om zelf een huis te kopen? Hypotheekverstrekkers willen dan eerst inzicht in jouw cijfers. Een goede boekhouding helpt je hierbij.

Aandachtspunten voor ZZP’ers in de bouw

Buro Burmanje heeft veel klanten in de bouw. We hebben dan ook veel ervaring met de belastingregels die gelden voor bijvoorbeeld bouwvakkers, schilders, loodgieters, elektriciens, aannemers, tegelzetters, stukadoors en klusjesmannen. 

 • Ervaring met de termen 
 • Ervaring met de diverse inkooppartijen
 • BTW verleggen
 • BTW-tarief voor de bouw (9% of 21%)
 • Verplichte pensioenfonds voor schilders
 • Eenvoudig factureringspakket met offerte mogelijkheid
 • Ervaring met de personeelsadministratie en verloning

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?
Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Voordelen van uitbesteden

Natuurlijk mag je je eigen administratie bijhouden. Maar heb je daar nu echt zin in na een dag klussen? De administratie uitbesteden heeft ook zo zijn voordelen:

 • Het bespaart tijd. Na een lange werkdag kan je lekker uitrusten en hoef je je geen zorgen te maken om je administratie.
 • Door van de juiste belastingvoordelen gebruik te maken, zorgt een boekhouder dat je minder belasting hoeft af te dragen. Zo verdient hij zijn eigen kosten vanzelf terug!
 • Weet je zeker dat je alle belastingregels goed toepast? Een goede boekhouder voorkomt boetes van de Belastingdienst.
 • Een ervaren boekhouder is altijd op de hoogte van de laatste regels. Dat bespaart jou een hoop uitzoekwerk!
 • Vragen over je financiën of over de Belastingdienst? Bij ons ben je altijd één telefoontje verwijderd van het juiste antwoord.

Je kan er voor kiezen om je volledige boekhouding bij ons uit te besteden. Wel zo makkelijk! Maar gedeeltelijk is ook mogelijk: om kosten te besparen kunnen we je administratie bijvoorbeeld ook alleen controleren. Zo weet je altijd zeker dat je aangiftes goed gedaan worden.

Wij werken 100% digitaal!

Nooit meer losse papieren en dikke multomappen. Wij werken 100% digitaal! Daar gebruiken we het boekhoudprogramma Yuki voor. 

Je hoeft je administratie dus niet te sorteren en het aanleveren van documenten gaat gemakkelijk per e-mail of via de mobiele app. Ook kan je je zakelijke bankrekening koppelen aan ons systeem, zodat je nóg meer inzicht hebt.

Zelf blijf je eenvoudig op de hoogte door mee te kijken op je pc of smartphone. Leun achterover terwijl wij jouw boekhouding regelen!

Over Buro Burmanje

Voor betrouwbaarheid, deskundigheid en een persoonlijke benadering wordt je klant bij Buro Burmanje. Wij zijn een organisatie zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is.

Een administratiekantoor dat er niet alleen voor jouw administratie is, maar zeker ook voor jou als ondernemer! Deze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor in Den Bosch.

Wat klanten over ons zeggen

Lees hier meer klantervaringen

Sinds een aantal maanden verzorgt Buro Burmanje mijn administratie. Ze ontzorgen mij zodat ik mezelf op mijn werk kan focussen en geen zorgen heb rondom mijn administatie. Buro Burmanje is professioneel, heeft veel kennis in huis, geven goed advies en denken mee. En wat ik erg prettig vind is dat het een informeel bureau is. Aanrader!

Linda van de Wal
Van de Wal Interim Management

De combinatie van de Yuki boekhoudapp met de no-nonsense en pro-active werkwijze van Buro Burmanje maken het voor mij als ondernemer makkelijker dan ooit. Ik vind het eerlijk gezegd zelfs leuk geworden… met (als klap op de vuurpijl) zelfs moeiteloos een digitaal archief!

Jan Pieter van Lieshout
Coachingcentrum JPVL.NL

Al 5 jaar sinds de opzet als zelfstandige heb ik met Buro Burmanje heel goede contacten! Altijd vriendelijk personeel en denkt met je mee. Dat is heel belangrijk als je als starter iemand zoekt voor je financiële administratie. Top bureau!

Lisette van Schijndel
Type- & TranscriptieService Sublime

Buro Burmanje verzorgt al 13 jaar mijn jaarrekening, fiscale aangiftes en administratie naar volle tevredenheid. De benadering van Buro Burmanje bevalt mij goed: deskundig , no-nonsense en klantgericht. Wat mij betreft een aanrader dus!

Joost Helsen
J. Helsen Consultancy B.V.

Op zoek naar een boekhouder met veel ervaring in de bouw?

Buro Burmanje werkt al jaren voor ZZP’ers en bedrijven in de bouw. We vertellen graag meer over ons werkwijze tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!

×