Boekhouder voor stukadoors

Financiële ontzorging voor stukadoors

Heel de dag druk aan het stucen geweest in een woning? We kunnen ons voorstellen dat je bij thuiskomst geen zin meer hebt om nog je administratie te doen. Dat besteed je liever uit aan een boekhouder die veel ervaring heeft met de administratie van een stukadoor. Bij Buro Burmanje zit je goed!

boekhouder stukadoor

Waarom een stukadoor een boekhouding moet bijhouden

Er zijn verschillende redenen waarom een goede boekhouding voor een stukadoor van belang is.

 1. Belastingdienst – Stukadoors zijn ondernemer voor De Belastingdienst en zijn verplicht een goede boekhouding bij te houden. Of je nu ZZP stuct of een stukadoorsbedrijf hebt met meerdere stukadoors in dienst. Een deel van je winst draag je af en zakelijke kosten kun je terugvragen. Dit moet goed gebeuren, anders kun je fikse boetes krijgen.
 2. Inzicht voor jezelf – Het is fijn om altijd te weten hoe je bedrijf ervoor staat. Een goede boekhouding helpt je daarbij. Je weet dan precies hoeveel winst je maakt en welk bedrag je moet afstaan aan de Belastingdienst aan het eind van het jaar. 
 3. Inzicht voor derden – Van plan om een huis te kopen? Hypotheekverstrekkers willen eerst inzicht in je cijfers voordat ze een lening geven. Een goede administratie is hierbij onmisbaar.

Aandachtspunten voor stukadoors

Veel stukadoors zijn klant bij Buro Burmanje. We zijn ook altijd op de hoogte van de belastingregels die gelden voor stukadoors. Een paar voorbeelden:

 • Belastingtarief bij woningen jonger/ouder dan 2 jaar
 • Belastingtarief op de inkoop van materialen
 • Btw verleggen bij werk voor een onderaannemer
 • Bijtelling van de stukadoorsbus
 • Aftrekbare belasting op werkkleding, gereedschap en materialen
 • Personeels- en loonadministratie van stukadoorsbedrijven
 • Software om makkelijk facturen en offertes uit te sturen

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?
Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Uitbesteden of zelf doen?

Stukadoors mogen zelf hun boekhouding bijhouden en aangiftes versturen. Als je daar nog zin in hebt na een lange dag stucen natuurlijk. Uitbesteden heeft zo zijn voordelen:

 • Bespaar tijd. Tussen de klussen door doe je lekker je voeten omhoog. Wij regelen de administratie.
 • Minder belasting afdragen. Wij weten precies welke belastingvoordelen jij kunt gebruiken. Zo verdienen we onze eigen kosten terug!
 • Voorkom boetes. Weet je zeker dat je alle belastingregels goed toepast? Wij wel.
 • Altijd op de hoogte van de laatste regels. Zo bespaar je flink wat uitzoekwerk. Elk jaar weer.
 • Hulplijn bij financiële en fiscale vragen. Met één belletje heb je een antwoord op je vraag.

Je kunt bij ons voor complete ontzorging kiezen. Wij regelen dan je gehele administratie. Maar je kunt ook je boekhouding alleen laten controleren. Wij controleren en doen de aangiftes, de administratie doe je zelf. De kosten zijn dan lager, maar je hebt er natuurlijk wel meer werk aan.

Wij werken 100% digitaal!

Bij Buro Burmanje verwerken we je gehele administratie via de computer. Je hoeft dus niets te printen of af te geven, je administratie niet te sorteren en levert alles makkelijk aan per e-mail of via de mobiele app. Koppel je zakelijke rekening voor snellere verwerking en meer inzicht. Zelf blijf je altijd op de hoogte via de app of computer. 

Over Buro Burmanje

Stukadoors kiezen voor ons vanwege onze betrouwbaarheid, deskundigheid en onze persoonlijke benadering. Wij zijn een boekhoudkantoor zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is.

We zijn er niet alleen om jouw administratie netjes te doen, maar zeker ook voor jou als ondernemer! Deze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor in Den Bosch.

boekhouder voor stukadoorsbedrijf

Wat klanten over ons zeggen

Lees hier meer klantervaringen

Sinds een aantal maanden verzorgt Buro Burmanje mijn administratie. Ze ontzorgen mij zodat ik mezelf op mijn werk kan focussen en geen zorgen heb rondom mijn administatie. Buro Burmanje is professioneel, heeft veel kennis in huis, geven goed advies en denken mee. En wat ik erg prettig vind is dat het een informeel bureau is. Aanrader!

Linda van de Wal
Van de Wal Interim Management

De combinatie van de Yuki boekhoudapp met de no-nonsense en pro-active werkwijze van Buro Burmanje maken het voor mij als ondernemer makkelijker dan ooit. Ik vind het eerlijk gezegd zelfs leuk geworden… met (als klap op de vuurpijl) zelfs moeiteloos een digitaal archief!

Jan Pieter van Lieshout
Coachingcentrum JPVL.NL

Al 5 jaar sinds de opzet als zelfstandige heb ik met Buro Burmanje heel goede contacten! Altijd vriendelijk personeel en denkt met je mee. Dat is heel belangrijk als je als starter iemand zoekt voor je financiële administratie. Top bureau!

Lisette van Schijndel
Type- & TranscriptieService Sublime

Buro Burmanje verzorgt al 13 jaar mijn jaarrekening, fiscale aangiftes en administratie naar volle tevredenheid. De benadering van Buro Burmanje bevalt mij goed: deskundig , no-nonsense en klantgericht. Wat mij betreft een aanrader dus!

Joost Helsen
J. Helsen Consultancy B.V.

Dé boekhouder voor stukadoors

Veel stukadoors zijn klant bij Buro Burmanje. Wil je meer weten over onze werkwijze? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!

×