Boekhouder voor schilders

Financiële ontzorging voor schilders

Lange werkdag gehad? Dan heb je ‘s avonds geen zin meer om nog aan je administratie te klussen. Dat snappen we. Toch zijn ook schilders verplicht om een goede administratie bij te houden. Veel schilders kiezen er daarom voor om hun boekhouding uit te besteden aan een boekhouder met veel ervaring in de schildersbranche. Bij Buro Burmanje zit je goed!

boekhouder voor schilder

Moeten schilders een boekhouding bijhouden?

Een goede boekhouding is voor schilder om verschillende redenen handig. En voor de Belastingdienst zelfs verplicht.

 1. Belastingdienst – Als schilder ben je ondernemer voor De Belastingdienst. Of je dat nu ZZP of met personeel in dienst doet. Alle ondernemers zijn verplicht om een goede boekhouding bij te houden. Een deel van je winst draag je af aan de Belastingdienst en de kosten van veel van je investeringen kun je terugvragen. Eventuele fouten kunnen tot fikse boetes leiden.
 2. Inzicht voor jezelf – Met een goede boekhouding weet je altijd hoe je bedrijf ervoor staat. Je weet dan bijvoorbeeld of je het kunt veroorloven om in de zomer op vakantie te gaan. En weet je altijd wat je moet afdragen aan belasting. Wel zo fijn!
 3. Inzicht voor derden – Ga je een huis kopen? Een hypotheekverstrekker wil eerst inzicht in je cijfers voordat je een lening krijgt. Een goede administratie is hierbij onmisbaar.

Aandachtspunten voor schilders

Bij Buro Burmanje hebben we veel schilders als klant. We zijn ook goed op de hoogte van de belastingregels die gelden voor schilders. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Belastingtarief bij woningen jonger/ouder dan 2 jaar
 • Belastingtarief op de inkoop van verf en materialen
 • Btw verleggen bij werk voor een onderaannemer
 • Verplicht pensioen na inschrijving bij KVK
 • Bijtelling van de schildersbus
 • Aftrekbare belasting op werkkleding en materialen
 • Personeels- en loonadministratie van schildersbedrijven
 • Software om makkelijk facturen en offertes uit te sturen

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?
Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Waarom uitbesteden?

Als schilder kun je er ook voor kiezen om zelf je boekhouding te doen. Maar heb je daar nog zin in na een lange dag schilderen? Uitbesteden heeft zo zijn voordelen.

 • Bespaar tijd. Rust tussen de schilderklussen door lekker uit en maak je geen zorgen om je boekhouding.
 • Minder belasting afdragen. Als boekhouder weten we precies van welke belastingvoordelen jij gebruikt kunt maken. Zo verdienen we onze eigen kosten terug!
 • Voorkom boetes. Weet je zeker dat je alle belastingregels goed toepast? Wij wel.
 • Altijd op de hoogte van de laatste regels. Geen uitzoekwerk voor jou dus.
 • Hulplijn bij financiële en fiscale vragen. Bel ons en je krijgt direct antwoord op je vraag.

Bij Buro Burmanje kun je ervoor kiezen om je volledige boekhouding uit te besteden. Dan heb je er bijna geen omkijken meer naar. Maar je kunt je boekhouding ook alleen laten controleren. Zelf doe je de administratie,  wij controleren en doen de aangiftes. Wat meer werk voor jou, maar wel lagere kosten.

Wij werken 100% digitaal!

Bij ons vind je geen papieren rommel en dikke multomappen met administratie. Wij werken 100% digitaal! 

Je hoeft je administratie niet te sorteren en het aanleveren van documenten gaat gemakkelijk per e-mail of via de mobiele app. Koppel je zakelijke rekening voor snellere verwerking en meer inzicht. 

Zelf blijf je altijd op de hoogte via de app of computer. Leun achterover terwijl wij jouw boekhouding regelen!

Over Buro Burmanje

Onze klanten waarderen ons om onze betrouwbaarheid, deskundigheid en een persoonlijke benadering. Wij zijn een boekhoudkantoor zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is.

We zijn er niet alleen om jouw administratie netjes te doen, maar zeker ook voor jou als ondernemer! Deze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor in Den Bosch.

boekhoudering schilder

Wat klanten over ons zeggen

Lees hier meer klantervaringen

Sinds een aantal maanden verzorgt Buro Burmanje mijn administratie. Ze ontzorgen mij zodat ik mezelf op mijn werk kan focussen en geen zorgen heb rondom mijn administatie. Buro Burmanje is professioneel, heeft veel kennis in huis, geven goed advies en denken mee. En wat ik erg prettig vind is dat het een informeel bureau is. Aanrader!

Linda van de Wal
Van de Wal Interim Management

De combinatie van de Yuki boekhoudapp met de no-nonsense en pro-active werkwijze van Buro Burmanje maken het voor mij als ondernemer makkelijker dan ooit. Ik vind het eerlijk gezegd zelfs leuk geworden… met (als klap op de vuurpijl) zelfs moeiteloos een digitaal archief!

Jan Pieter van Lieshout
Coachingcentrum JPVL.NL

Al 5 jaar sinds de opzet als zelfstandige heb ik met Buro Burmanje heel goede contacten! Altijd vriendelijk personeel en denkt met je mee. Dat is heel belangrijk als je als starter iemand zoekt voor je financiële administratie. Top bureau!

Lisette van Schijndel
Type- & TranscriptieService Sublime

Buro Burmanje verzorgt al 13 jaar mijn jaarrekening, fiscale aangiftes en administratie naar volle tevredenheid. De benadering van Buro Burmanje bevalt mij goed: deskundig , no-nonsense en klantgericht. Wat mij betreft een aanrader dus!

Joost Helsen
J. Helsen Consultancy B.V.

Dé boekhouder voor schilders

Buro Burmanje werkt al jaren voor verschillende schilders met en zonder personeel in dienst. We vertellen graag meer over ons werkwijze tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!

×