Boekhouder voor makelaar

Boekhouding en controle van administraties voor de makelaardij

Na een lange dag vol bezichtigingen en belletjes met klanten en kijkers, moet ook de administratie nog gedaan worden. Daar heb je als makelaar natuurlijk helemaal geen zin meer in. Daarom ga je op zoek naar een boekhouder die veel ervaring heeft in de makelaardij. Bij Buro Burmanje zit je goed!

boekhouder voor makelaar

Redenen om de boekhouding op orde te houden

Er zijn verschillende redenen waarom het voor ondernemers in de makelaardij belangrijk is om een goede boekhouding te voeren. Dit zijn de belangrijkste drie.

  1. Belastingdienst – Alle ondernemers in Nederland zijn verplicht om een goede financiële administratie bij te houden. Elk kwartaal draag je btw af en aan het eind van het jaar een deel van je winst. Maak je fouten, dan kan dat leiden tot forse boetes.
  2. Inzicht voor jezelf – Met een financiële boekhouding ben je altijd op de hoogte van de financiële gezondheid van jouw makelaarskantoor. Ook weet je altijd wat je apart moet zetten voor de Belastingdienst. Geen verassingen aan het eind van het jaar en altijd inzicht in je cijfers!
  3. Inzicht voor derden – Als makelaar weet je als geen ander dat banken graag inzicht willen in je cijfers voordat ze een lening verstrekken. Met een goede boekhouding heb je je cijfers altijd paraat.

Waar bestaat een goede boekhouding bij makelaars uit?

Een goede boekhouding begint met een complete administratie. Denk aan inkomende en uitgaande facturen, bonnetjes, bankmutaties, urenregistratie en een kilometerregistratie.

  • Voor ZZP makelaars is de boekhouding relatief eenvoudig. Deze bestaat in ieder geval uit één btw-aangifte per kwartaal en de aangifte inkomstenbelasting aan het eind van het jaar.
  • Bij makelaarskantoren met personeel in dienst komt er ook personeels- en salarisadministratie kijken. Dat wordt al snel te complex om zelf te doen.

Voor makelaars gelden er geen speciale belastingtarieven of -regels. Wel is het natuurlijk fijn om een boekhouder te hebben die bekend is in de branche. Buro Burmanje heeft meerdere ondernemers in de makelaardij als klant!

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?
Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Zelf doen of uitbesteden?

Als ZZP of MKB ben je vrij om je eigen boekhouding bij te houden. Maar het heeft natuurlijk ook voordelen wanneer je ervoor kiest om je boekhouding uitbesteden.

  • Blijf je focussen op je makelaarsbureau terwijl wij je boekhouding verzorgen. Dat bespaart tijd!
  • Door gebruik te maken van geldende belastingvoordelen, zorgen wij ervoor dat je minder belasting hoeft af te dragen. Zo verdienen we onze eigen kosten terug!
  • Voorkom boetes bij de Belastingdienst met een correcte administratie.
  • Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste belastingregels. Je hoeft dus niets meer zelf uit te zoeken en je kennis bij te spijkeren.
  • Bij financiële of fiscale vragen ben je slechts één telefoontje verwijderd van een antwoord.

Wij werken 100% digitaal!

Bij ons vind je geen rondslingerende bonnetjes, papieren facturen en dikke mappen. Buro Burmanje werkt 100% digitaal. Je hoeft je administratie dus niet te sorteren en het aanleveren van documenten gaat gemakkelijk per e-mail of via een app op je telefoon. Je zakelijke rekening koppel je eenvoudig aan ons systeem, zodat het allemaal nog sneller verloopt en je altijd inzicht hebt.

Zelf kijk je eenvoudig mee via je laptop of de app op je telefoon. Leun achterover terwijl wij de boekhouding van jouw makelaarskantoor regelen!

Over Buro Burmanje

Voor betrouwbaarheid, deskundigheid en een persoonlijke benadering kun je bij ons terecht. Wij zijn een organisatie zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is.

Een administratiekantoor uit Den Bosch dat er niet alleen voor jouw administratie is, maar zeker ook voor jou als ondernemende makelaar. Deze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor.

boekhoudkantoor voor makelaar

Boekhouder voor makelaars?

Ben je als makelaar op zoek naar een betrouwbare boekhouder? We lichten onze werkwijze graag verder toe. Telefonisch, of in een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Vul je gegevens in en we nemen z.s.m. contact op.

×