waarom salarisadministratie uitbesteden

3 redenen waarom ondernemers hun salarisadministratie uitbesteden

Salarisadministratie is behoorlijk lastig. Dat is meteen de belangrijkste reden waarom bedrijven het uitbesteden bij een gespecialiseerd administratiekantoor. Maar ook software, focus en kosten spelen een rol. In dit artikel lees je hoe dat zit.

Wat is salarisadministratie?

Zodra je je eerste personeelslid aanneemt, ben je verplicht om een salarisadministratie bij te houden. Dit bestaat onder andere uit loonstroken, bankmutaties, jaaropgaves voor werknemers en formulieren en berekeningen voor afdrachten en premies. Kortom: alle administratie rondom het hebben van personeel.

Waarom salarisadministratie uitbesteden?

Salarisadministratie is veel complexer dan bijvoorbeeld de financiële administratie van een ZZP’er. Hieronder lees je de drie belangrijkste redenen waarom ondernemers salarisadministratie uitbesteden aan een specialist.

1. Complexe regelgeving

Wil je alle regels rondom salarisadministratie leren? Dan kom je niet meer aan ondernemen toe. Zeker niet omdat je ook nog op de hoogte moet blijven van wijzigingen en aanvullende regelgeving.

Er zijn ook zoveel zaken die komen kijken bij een goede salarisadministratie. Bruto en netto loonberekeningen, aangifte van loonheffingen, regels vanuit een eventueel cao, pensioenopbouw, nieuwe premies, minimumloon, vakantietoeslag, overwerken, welke kosten aftrekbaar zijn, opmaak van salarisstroken en jaaropgaves, enzovoort, enzovoort.

Daarbij wordt regelgeving ook steeds complexer. “Men gooit iets over de schutting met de mededeling: zoek het maar uit, maar maak je fouten in het toepassen van onze ingewikkelde en soms tegenstrijdige regels, dan weten we je te vinden”, zegt Jouke Sjaardema treffend in dit artikel van Salaris vanmorgen.

2. Focus op ondernemen

Van salarisadministratie krijgen maar weinig ondernemers energie. Je wil helemaal niet bezig zijn met saaie premieberekeningen, loonstroken versturen en up-to-date blijven rondom wetgeving. Wanneer je je salarisadministratie uitbesteedt, hoef je je alleen maar te richten op de groei van je onderneming. Neem personeel aan en wij regelen de rest!

3. Toegang tot software

Om efficiënt aan de slag te gaan met salarisadministratie is goede software van essentieel belang. Voor een kleine onderneming is deze software vaak te duur. Je betaalt al gauw een flink bedrag per maand plus een bedrag per loonstrook. Gedeeld door het aantal medewerkers staat dit meestal niet in verhouding tot uitbesteden.

Voorbeeld:
Nmbrs is de bekendste en beste software voor salarisadministratie. Wij gebruiken het zelf ook! Stel, je hebt 5 mensen in dienst. Dan moet je het Small-pakket afnemen á € 51 per maand. Daarbovenop betaal je € 3,41 per loonstrook per medewerker. Dan kost de software je dus omgerekend € 13,61 per medewerker.

prijzen nmbrs

Bij Buro Burmanje betaal je een vast laag bedrag per loonstrook per medewerker. Verder betaal je helemaal niks. Het enige wat je hoeft te doen, is bij ons aangeven wie je personeelsleden zijn en wij regelen de rest.

Bij ons ben je bijna goedkoper uit dan dat je zelf de software afneemt. En dan rekenen we de uren nog niet eens mee die je moet besteden aan verwerking van de salarisadministratie en het opdoen van de benodigde kennis. Waardevolle tijd die je veel nuttiger kunt besteden door aan/in je bedrijf te werken!

Salarisadministratie uitbesteden?

Zoals je ziet, komt er behoorlijk wat kijken bij een goede salarisadministratie. En staan de kosten voor uitbesteden niet in verhouding tot het allemaal zelf uitzoeken en uitvoeren.

Wil je de salarisadministratie van jouw onderneming ook uitbesteden bij ervaren salarisadministrateurs? Lees meer informatie over onze salarisadministratie dienstverlening of plan direct een vrijblijvende kennismaking met ons!

Hulp nodig?

buro burmanje

ZZP'ers en MKB'ers kunnen bij ons terecht voor boekhouding, salarisadministratie, hulp bij belastingen en bedrijfsadvies.

Contact opnemen

Related Posts

Leave a Reply

×