Boekhouder voor transportbedrijven

Financiële ontzorging voor de transportbranche

Heb je een transportbedrijf? Dan is het slim om je boekhouding uit te besteden bij een partij met ervaring in de transport en logistiek. De regels voor de transportbranche veranderen namelijk regelmatig. De boekhouders van Buro Burmanje hebben veel ervaring met de transportbranche en blijven uitstekend op de hoogte.

boekhouder voor transport en logistiek

Waarom transportondernemers een goede boekhouding moeten bijhouden

Er zijn drie belangrijke redenen waarom transportondernemers baat hebben bij een goede boekhouding.

 1. Belastingdienst – Eigenaren van transportbedrijven zijn ondernemers voor de Belastingdienst. Ze zijn daarom verplicht om een goede boekhouding bij te houden. Zakelijke kosten mogen ze terugvragen en een deel van de winst moeten ze afstaan. Dit moet goed gebeuren, anders kan het tot boetes leiden.
 2. Inzicht voor jezelf – Het is fijn om te weten hoe je bedrijf ervoor staat. Met een goede boekhouding weet je het altijd. Zo zie je hoeveel winst je maakt, hoeveel belasting je moet afdragen en of er groei in je transportbedrijf zit.
 3. Inzicht voor derden – Huis kopen of een zakelijke lening aanvragen? Geldverstrekkers willen eerst inzicht in je cijfers. Een goede administratie is dan onmisbaar.

Aandachtspunten voor transport en logistiek

Wij hebben meerdere bedrijven in de transport en logistiek als klant. We zijn dan ook goed op de hoogte van de aandachtspunten en veranderende regels. Een paar voorbeelden:

 • Bekend met de eisen voor een NIWO-vergunning
 • Bekend met de eisen voor het PayChecked in Transport keurmerk
 • Bekend met de regels van het cao voor de transportsector
 • Vaste loonschalen voor personeel
 • We kunnen de accountantsverklaring voor NIWO verzorgen
 • Code 95 voor beroepschauffeurs
 • Afschrijven van vrachtwagen en andere bedrijfsmiddelen met een waarde boven de € 450
 • Veel ervaring met loonadministratie voor transportbedrijven

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?
Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Uitbesteden of zelf doen?

Ondernemers mogen zelf hun boekhouding bijhouden en aangiftes versturen. Toch heeft uitbesteden ook zo zijn voordelen.

 • Bespaar tijd. Focus je volledig op je onderneming terwijl wij de administratie verzorgen.
 • Minder belasting afdragen. Wij weten precies van welke belastingvoordelen jij gebruik mag maken. Zo verdienen we onze eigen kosten terug!
 • Voorkom boetes. Weet je zeker dat je alle belastingregels goed toepast? Wij wel.
 • Altijd op de hoogte van de laatste regels. Zeker in de transportsector veranderen de regels regelmatig. Bespaar jezelf het uitzoekwerk. Elk jaar weer. 
 • Hulplijn bij financiële en fiscale vragen. Met één belletje heb je een antwoord op je vraag.

Wij werken 100% digitaal!

Bij Buro Burmanje verwerken we je gehele administratie online. Je hoeft dus niets te printen of af te geven, je administratie niet te sorteren en je levert alles makkelijk aan per e-mail of via de mobiele app. Koppel je zakelijke rekening voor snellere verwerking en meer inzicht. Zelf blijf je in realtime op de hoogte via de app of computer. 

Over Buro Burmanje

Ons klantenbestand kent meerdere ondernemers in de transportsector. Ze kiezen voor ons vanwege onze betrouwbaarheid, deskundigheid en persoonlijke benadering. Wij zijn een boekhoudkantoor zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is.

We zijn er niet alleen om jouw administratie netjes te doen, maar zeker ook voor jou als transportondernemer! Deze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor in Den Bosch.

Wat klanten over ons zeggen

Lees hier meer klantervaringen

Luuk Verschuren
Luuk Verschuren
2022-09-22
Buro Burmanje is een erg fijn bureau om mee samen te werken. Heldere uitleg over systemen, denken mee in aanpak van zaken en communiceren duidelijk. De informele sfeer spreekt mij aan en ik zit hier dus zeker op mijn plek!
Kimberly Hassell
Kimberly Hassell
2022-03-17
Bij het eerste kennismakingsgesprek, erg vriendelijk en beleefd. Werd goed verwelkomt , met een lekker bakkie koffie. Hebben veel geduld voor als je iets twee keer vraagt, luisteren goed naar je en kijken naar alle soorten mogelijkheiden. Bij het eerste moment al een goed en vertrouwd gevoel!.
Wesley de Laat
Wesley de Laat
2021-10-12
Zeer te spreken over Buro Burmanje! Schakelen snel en helpen ons al een tijdje met de boekhouding. Goede kennis en fijn om mee samen te werken! Wij raden ze ten zeerste aan!
Aqua Masters
Aqua Masters
2021-09-03
Wij zijn zeer te spreken over de professionals van Buro Burmanje. Erg sterk in communicatie, advies en het zorgen voor een correcte administratie.
Robert Jansen
Robert Jansen
2021-08-23
Buro Burmanje verzorgt al meer dan 12 jaar onze administratie. Vooral de menselijke benadering spreekt mij aan. Een vriendelijk, professioneel en hulpvaardig team. Goede kennis van zaken erg fijn om mee samen te werken.
Nico van Lieshout
Nico van Lieshout
2021-07-21
Buro Burmanje verzorgt al jaren de belastingaangiftes en administratie van ons kantoor. De samenwerking bevalt ons prima.
Linda Van de wal
Linda Van de wal
2021-07-20
Sinds een aantal maanden verzorgt Buro Burmanje mijn administratie. Ze ontzorgen mij zodat ik mezelf op mijn werk kan focussen en geen zorgen heb rondom mijn administatie. Buro Burmanje is professioneel, heeft veel kennis in huis, geven goed advies en denken mee. En wat ik erg prettig vind is dat het een informeel bureau is. Aanrader!
Kees Sieben
Kees Sieben
2021-07-17
Sinds begin 2017 verzorgt Buro Burmanje tot volle tevredenheid mijn financiële administratie alsmede alle belastingzaken, zowel zakelijk als privé.

Dé boekhouder voor transportbedrijven

Veel transportbedrijven zijn klant bij Buro Burmanje. Wil je meer weten over onze werkwijze? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!

×