Boekhouder voor rijschoolhouders

Complete financiële ontzorging voor eigenaren van rijscholen

Na een lange dag lessen heb je als rijschoolhouder geen zin om nog aan je boekhouding te werken. Toch moet ook de administratie van rijscholen gedaan worden. Daarom ga je op zoek naar een boekhouder die veel ervaring heeft met autorijscholen. Bij Buro Burmanje zit je zeker goed!

boekhouder voor rijscholen

Waarom een boekhouding van belang is

Als boekhouder verwerken we de gehele financiële administratie van jouw rijschool. Of je nu ZZP’er bent of een grotere onderneming hebt. Zo’n boekhouding is belangrijk om drie redenen:

 1. Belastingdienst – Alle ondernemers in Nederland zijn verplicht om een correcte boekhouding bij te houden. Aan het eind van het jaar draag je een deel van de winst af als belasting. Voor eventuele fouten kunnen boetes uitgedeeld worden.
 2. Inzicht voor jezelf – Met een goede boekhouding ben je altijd op de hoogte van de financiële staat van jouw onderneming. Gaat het goed of moet je hard op zoek naar nieuwe klanten? Ook weet je wat je aan het eind van het jaar apart moet houden aan belasting.
 3. Inzicht voor derden – Van plan om een huis te kopen of een lening af te sluiten voor jouw onderneming? Geldverstrekkers willen dan eerst inzicht in jouw cijfers. Een goede boekhouding helpt om de aanvraag succesvol af te ronden.

Aandachtspunten voor rijschoolhouders

Buro Burmanje heeft veel autorijschoolhouders als klant. Wij hebben daarom veel ervaring met belastingregels die van belang zijn bij het runnen van een rijschool en kunnen adviseren in belangrijke zaken.

 • Ervaring met planGo. Inlezen van gegevens mogelijk.
 • Verschillende BTW-tarieven (laag/hoog/vrijgesteld voor examens)
 • Financieel advies voor het kiezen van de meest geschikte auto
 • Specifieke personeelsadministratie en verloning

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?
Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Voordelen van uitbesteden

Als rijschoolhouder mag je ook je ook je eigen administratie bijhouden en zelf belastingaangifte doen. Een boekhouder is net verplicht. Maar heb je daar zin in na een hele dag op de weg geweest te zijn? Uitbesteden heeft zo zijn voordelen:

 • Het bespaart tijd. Naast het lessen kun jij je bezig houden met (de uitbreiding van) je rijschool, terwijl wij de administratie verzorgen.
 • Door van de juiste belastingvoordelen gebruik te maken, zorgt een boekhouder dat je minder belasting hoeft af te dragen. Zo verdient hij zijn eigen kosten vanzelf terug!
 • Weet je zeker dat je alle belastingregels goed toepast? Een goede boekhouder voorkomt boetes van de Belastingdienst.
 • Een ervaren boekhouder is altijd op de hoogte van de laatste regels. Dat bespaart jou een hoop uitzoekwerk!
 • Een financieel of fiscaal vraagstuk? Bij ons ben je altijd één telefoontje verwijderd van het juiste antwoord.

Je kan de administratie van je rijschool volledig uitbesteden, of slechts gedeeltelijk. We kunnen we je administratie bijvoorbeeld ook alleen controleren. Zo weet je altijd zeker dat je aangiftes goed gedaan worden en bespaar je kosten.

100% digitaal boekhouden

Bij ons zul je geen papieren rompslomp en dikke multomappen aantreffen. Wij werken 100% digitaal! Daar gebruiken we het boekhoudprogramma Yuki voor.

Je hoeft je administratie dus niet te sorteren en het aanleveren van documenten gaat eenvoudig via e-mail of met de mobiele app. Je kan je zakelijk bankrekening koppelen aan ons systeem, zodat je nóg meer inzicht hebt.

Zelf kijk je rustig mee via je pc of smartphone. Leun achterover terwijl wij jouw boekhouding regelen!

Over Buro Burmanje

Voor betrouwbaarheid, deskundigheid en een persoonlijke benadering wordt je klant bij Buro Burmanje. Wij zijn een organisatie zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is.

Een administratiekantoor dat er niet alleen voor jouw administratie is, maar zeker ook voor jou als ondernemer! Deze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor in Den Bosch.

Wat klanten over ons zeggen

Lees hier meer klantervaringen

Sinds een aantal maanden verzorgt Buro Burmanje mijn administratie. Ze ontzorgen mij zodat ik mezelf op mijn werk kan focussen en geen zorgen heb rondom mijn administatie. Buro Burmanje is professioneel, heeft veel kennis in huis, geven goed advies en denken mee. En wat ik erg prettig vind is dat het een informeel bureau is. Aanrader!

Linda van de Wal
Van de Wal Interim Management

De combinatie van de Yuki boekhoudapp met de no-nonsense en pro-active werkwijze van Buro Burmanje maken het voor mij als ondernemer makkelijker dan ooit. Ik vind het eerlijk gezegd zelfs leuk geworden… met (als klap op de vuurpijl) zelfs moeiteloos een digitaal archief!

Jan Pieter van Lieshout
Coachingcentrum JPVL.NL

Al 5 jaar sinds de opzet als zelfstandige heb ik met Buro Burmanje heel goede contacten! Altijd vriendelijk personeel en denkt met je mee. Dat is heel belangrijk als je als starter iemand zoekt voor je financiële administratie. Top bureau!

Lisette van Schijndel
Type- & TranscriptieService Sublime

Buro Burmanje verzorgt al 13 jaar mijn jaarrekening, fiscale aangiftes en administratie naar volle tevredenheid. De benadering van Buro Burmanje bevalt mij goed: deskundig , no-nonsense en klantgericht. Wat mij betreft een aanrader dus!

Joost Helsen
J. Helsen Consultancy B.V.

Administratie van jouw rijschool uitbesteden

Buro Burmanje heeft rijschoolhouders door heel Nederland als klant. We vertellen graag meer over ons werkwijze tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!

×