Administratiekantoor MKB

Boekhouding en controle van administraties voor MKB

Met een goede administratie weet je altijd hoe jouw MKB-onderneming er financieel voor staat. Buro Burmanje helpt bij de inrichting, verwerking en controle van financiële administraties voor het MKB. Laat je boekhouding en administratie aan ons over terwijl jij je op je onderneming richt.

mkb administratiebureau

Waarom een administratiebureau?

Als administratiebureau houden we de financiële administratie en boekhouding van jouw MKB-onderneming op orde. Er zijn drie redenen waarom een goede boekhouding van belang is.

  1. Belastingdienst – Ondernemers zijn verplicht om een financiële administratie bij te houden. Een deel van de winst sta je af aan de Belastingdienst. Fouten in de boekhouding kunnen tot boetes leiden.
  2. Inzicht voor jezelf – Met een financiële administratie weet je altijd hoe jouw MKB-onderneming er financieel voor staat. Je weet hoe het zit met je cashflow en kan prognoses maken. Ook weet je hoeveel belasting je af moet dragen en kun je de koers van het bedrijf bijsturen op basis van accurate cijfers.
  3. Inzicht voor derden – Financiering nodig of een hypotheek afsluiten? Dan zul je de cijfers van jouw bedrijf moeten overdragen aan geldverstrekkers. Een goede boekhouding is dan belangrijk.

Onderdelen van de boekhouding voor MKB

Een goede MKB-boekhouding begint bij een complete administratie. Denk aan een overzicht van alle inkomende en uitgaande facturen, (kassa)bonnen, bankafschriften, rittenregistratie, personeelsadministratie en contracten.

Wat je verplichtingen ten opzichte van de Belastingdienst betreft, moet je in ieder geval rekenen op:

  • Eén btw-aangifte per kwartaal
  • Inkomstenbelasting aan het eind van het jaar
  • Een jaarrekening en een jaarafsluiting

Op grotere ondernemingen zijn wellicht ook zaken als vennootschapsbelasting en loonadministratie van toepassing.

Elke onderneming is anders. Benieuwd waar jij allemaal rekening mee moet houden? Als ervaren MKB administratiebureau adviseren wij je graag.

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?
Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Uitbesteden of zelf doen?

Ondernemingen met meer dan 50 medewerkers in dienst zijn verplicht om een accountant in te schakelen. Kleinere MKB-bedrijven mogen de boekhouding zelf uitvoeren. Of ze besteden het uit aan een administratiekantoor of boekhouder. Uitbesteden heeft zo zijn voordelen:

  • Uitbesteden bespaart tijd. Jij blijft je gewoon focussen op (de groei van) je bedrijf.
  • Als ervaren MKB administratiekantoor zijn we op de hoogte van alle geldende belastingvoordelen. Zo hoef je minder belasting te betalen en worden kosten vanzelf terugverdiend.
  • Bij financiële of fiscale vraagstukken ben je slechts één telefoontje verwijderd van een antwoord op maat.
  • Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en regels. Dat scheelt jou een hoop uitzoekwerk!

Bij Buro Burmanje kun je je volledige boekhouding uitbesteden, of een deel ervan. We kunnen bijvoorbeeld jouw administratie alleen controleren en indienen en maken een jaarrekening en -afsluiting voor je. Zo zijn je kosten lager, maar weet je toch zeker dat je aangiftes goed gedaan worden.

Wij werken 100% digitaal!

Geen onhandige papieren facturen, rondslingerende bonnetjes en dikke multomappen. Buro Burmanje werkt 100% digitaal!

Je hoeft je administratie dus niet te sorteren en het aanleveren van documenten verloopt gemakkelijk per e-mail of via een app op je telefoon. Ook kan je zakelijke rekening gekoppeld worden aan ons systeem, zodat alle banktransacties automatisch verwerkt worden. Handig!

Zelf blijf je eenvoudig op de hoogte door mee te kijken op je pc of telefoon. Leun achterover terwijl wij jouw boekhouding regelen!

Over Buro Burmanje

Voor betrouwbaarheid, deskundigheid en een persoonlijke benadering zit je bij Buro Burmanje goed.

Wij zijn een organisatie zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is. Een administratiekantoor dat er niet alleen voor jouw administratie is, maar zeker ook voor jou als ondernemer. Deze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor in Den Bosch.

MKB administratiekantoor nodig?

We lichten onze werkwijze graag verder toe in een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Vul het formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

×