ZZP administratie Den Bosch

Boekhouding en controle van de administratie voor ZZP

Een goede boekhouding is één van de eisen die de Belastingdienst stelt aan ZZP ondernemers. Op zoek naar een goed administratiekantoor in Den Bosch om je financiële administratie aan uit te besteden? Buro Burmanje heeft ruim 40 jaar ervaring!

zzp administratie den bosch

3 redenen waarom een goede administratie belangrijk is

Als ZZP’er zijn er verschillende redenen om een goede administratie op te stellen en bij te houden. De drie belangrijkste zijn:

  1. Belastingdienst – Als ZZP ondernemer ben je verplicht om een goede boekhouding bij te houden. Elk kwartaal draag je BTW af en aan het eind van het jaar een deel van je winst. Fouten kunnen leiden tot flinke boetes.
  2. Inzicht voor jezelf – Met een financiële boekhouding weet je altijd hoe jouw ZZP-bedrijf er voor staat. En weet je wat je apart moet houden voor de Belastingdienst. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je altijd waar je aan toe bent.
  3. Inzicht voor derden – Wanneer je een hypotheek wilt afsluiten of financiering wilt aanvragen, zul je een goede administratie moeten aantonen. Geldverstrekkers willen namelijk eerst inzicht in jouw cijfers. Bij een goede ZZP administratie heb je deze cijfers altijd paraat.

Waar bestaat de administratie voor ZZP-ondernemers uit?

De boekhouding voor ZZP begint met een complete administratie. Denk aan inkomende en uitgaande facturen, bonnetjes, bankafschriften, urenregistratie en een kilometerregistratie.

Voor ZZP’ers is de boekhouding relatief eenvoudig. Deze bestaat in ieder geval uit één btw-aangifte per kwartaal en het afdragen van inkomstenbelasting aan het eind van het jaar. Bij grotere ondernemingen komt een stuk meer administratie kijken.

Toch is er een hoop om rekening mee te houden. Van de juiste aftrekposten gebruikmaken, een balans die in evenwicht is, banktransacties in kaart brengen, enzovoort. Buro Buromanje helpt je graag en houdt al voor veel ondernemers uit Den Bosch de ZZP administratie bij!

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?
Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Uitbesteden of zelf doen?

Als ZZP-ondernemer ben je vrij om zelf een financiële administratie bij te houden. Toch heeft het uitbesteden aan een boekhouder ook zo zijn voordelen.

  • Bespaart tijd. Zo kun jij je blijven richten op je bedrijf en niet op saaie administratieklusjes.
  • Door gebruik te maken van geldende belastingvoordelen, zorgt een boekhouder dat je minder belasting hoeft af te dragen. Zo verdient hij zijn eigen kosten vanzelf terug!
  • Met een administratie die op orde is, voorkom je boetes van de Belastingdienst.
  • Een goede boekhouder is altijd op de hoogte van de laatste regels. Dat scheelt jou een hoop uitzoekwerk!
  • Bij financiële of fiscale vragen ben je slechts één telefoontje verwijderd van een antwoord.

Veel ZZP’ers kiezen ervoor om de administratie gedeeltelijk uit te besteden. Om kosten te besparen helpen we je op weg en zullen we je administratie daarna alleen controleren. Zo weet je altijd zeker dat je aangiftes goed gedaan worden. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Wij werken 100% digitaal!

Geen rondslingerende bonnetjes, papieren facturen en ouderwetse multomappen. Buro Burmanje werkt 100% digitaal. Je hoeft je administratie dus niet te sorteren en het aanleveren van documenten gaat gemakkelijk per e-mail of via een app op je telefoon. Zakelijke bankrekeningen kun je koppelen aan ons systeem, zodat het allemaal nog sneller verloopt en je altijd inzicht hebt.

Zelf kijk je eenvoudig mee via je laptop of de app op je telefoon. Leun achterover terwijl je ZZP administratie vanuit Den Bosch geregeld wordt!

Over Buro Burmanje

Voor betrouwbaarheid, deskundigheid en een persoonlijke benadering zit je bij ons goed. Wij zijn een organisatie zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is.

Een administratiekantoor dat er niet alleen voor jouw boekhouding is, maar zeker ook voor jou als ondernemer! Deze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor.

zzp administratiekantoor in den bosch

Jouw ZZP administratie in Den Bosch uitbesteden?

Op zoek naar een betrouwbaar kantoor om jouw ZZP administratie uit te besteden? We lichten onze werkwijze graag verder toe in een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor in Den Bosch! 

×