Boekhouder voor freelance ICT’ers

Boekhouding en controle van administraties voor ZZP ICT’ers

Steeds meer ICT’ers werken als freelancer. Als software developer, front-end developer, tester, systeembeheerder of IT-consultant bijvoorbeeld. Daarom gaan ze op zoek naar een boekhouder die moderne tools gebruikt en ervaring heeft binnen de ICT-branche. Bij Buro Burmanje ben je aan het juiste adres!

boekhouder ict zzp

Waarom een boekhouding bijhouden?

Als freelancer ICT’er ben je een ondernemer. En voor elke ondernemer is het belangrijk om de boekhouding op orde te hebben. Dit zijn de belangrijkste redenen:

 • Belastingdienst – Alle ondernemers in Nederland zijn verplicht om een nauwkeurige financiële administratie bij te houden. Elk kwartaal moeten ze btw afdragen en aan het einde van het jaar wordt een deel van de winst belast. Fouten kunnen daarbij tot boetes leiden.
 • Inzicht voor jezelf – Met een goed bijgehouden boekhouding ben je altijd op de hoogte van de financiële status van je onderneming. Je weet precies welk bedrag je opzij moet zetten om af te dragen aan de Belastingdienst. En je weet of je het kunt veroorloven om een maandje op vakantie te gaan. Geen verrassingen aan het eind van het jaar dus!
 • Inzicht voor derden – Hypotheekverstrekkers willen graag inzicht in je cijfers voordat ze een lening verstrekken. Met een goede administratie is dit geen probleem.

Aandachtspunten voor ZZP ICT’ers

Een goede boekhouding begint altijd met een complete administratie. Denk aan inkomende en uitgaande facturen, bonnetjes en bankmutaties. Voor freelance ICT’ers is het goed om te letten op deze zaken:

 • Pas op voor schijnzelfstandigheid
 • Regelgeving rondom thuiskantoor
 • Automatisering van de boekhouding
 • Urenregistratie en een kilometerregistratie
 • Juiste verwerking van kosten voor eten, drinken en andere representatie

Voor zelfstandige ICT’ers gelden verder geen speciale belastingtarieven of -regels. Wel is het natuurlijk fijn om een boekhouder te hebben die bekend is in de branche. Bij Buro Burmanje zijn meerdere ICT’ers klant.

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?
Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Zelf doen of uitbesteden?

Iedere ZZP’er heeft de vrijheid om zijn eigen boekhouding bij te houden. Toch heeft uitbesteden ook zo zijn voordelen.

 • Tijdbesparing: Blijf volledig gefocust op je ICT-werkzaamheden terwijl wij de zorgen over je boekhouding op ons nemen. Dit bespaart je veel tijd!
 • Belastingregels: Wij kennen alle belastingvoordelen en zorgen dat je minder belasting hoeft af te dragen. Zo verdienen we onze eigen kosten voor je terug!
 • Foutloos: Je hoeft niet bang te zijn voor boetes door fouten in je administratie.
 • Up-to-date: Wij zijn altijd up-to-date met de nieuwste belastingregels. Tijd spenderen aan kennis bijspijkeren is dus niet nodig.
 • Advies: Voor vragen over financiën of belastingen hoef je slechts één telefoontje te plegen om een duidelijk antwoord te krijgen.

Wij werken 100% digitaal!

Bij ons zul je geen losse bonnetjes, papieren facturen en dikke mappen aantreffen. Buro Burmanje werkt volledig digitaal. Je hoeft je administratie niet te ordenen, en het aanleveren van documenten gaat eenvoudig via e-mail of een app op je smartphone. We hebben tal van mogelijkheden om software te koppelen en automatiseren, waardoor je administratie nóg eenvoudiger verloopt. Zelf kijk je eenvoudig mee via je laptop of de app op je telefoon. 

Over Buro Burmanje

Voor betrouwbaarheid, deskundigheid en een persoonlijke benadering kun je bij ons terecht. Wij zijn een organisatie zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is.

Een administratiekantoor uit Den Bosch dat er niet alleen voor jouw administratie is, maar zeker ook voor jou als freelance ICT’er. Deze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor.

boekhouder freelance ICT

Boekhouder voor freelance ICT’er

Ben je als freelance ICT’er op zoek naar een betrouwbare boekhouder? We lichten onze werkwijze graag verder toe. Telefonisch, digitaal, of in een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Vul je gegevens in en we nemen contact met je op.

×