salarisadministratie uitbesteden

Salarisadministratie uitbesteden, hoe gaat dat in zijn werk?

Heb je personeel in dienst? Dan ben je verplicht om een salarisadministratie bij te houden. En dat is best veel werk! Benieuwd hoe het uitbesteden van salarisadministratie in zijn werk gaat? In dit artikel vertellen we wat je bij Buro Burmanje kunt verwachten.

Waar bestaat salarisadministratie uit?

Met salarisadministratie bedoelen we het uitbetalen van werknemers en het inhouden van premies en loonheffing. Maar ook het verzorgen van salarisspecificaties, het up-to-date houden van de personeelsadministratie en het juiste bedrag overmaken naar de Belastingdienst. Daarbij moet rekening gehouden worden met eventuele pensioen- en cao-regels.

Waarom salarisadministratie uitbesteden?

Salarisadministratie is best complex en kost veel tijd. Elke maand moet je tijdig het juiste salaris overmaken, op de hoogte blijven van de wet- en regelgeving en een gedegen administratie bijhouden. Er zijn maar weinig ondernemers die hier enthousiast van worden. Liever gaan ze door met ondernemen en focussen op de groei van hun bedrijf.

Lees verder: 3 redenen waarom ondernemers hun salarisadministratie uitbesteden

Wat kost salarisadministratie uitbesteden?

Bij Buro Burmanje betaal je een vast laag bedrag per salarisspecificatie per medewerker. Het enige wat je hoeft te doen, is bij ons aangeven wie je personeelsleden zijn en wij regelen de rest. Neem contact met ons op voor de kosten voor jouw bedrijf.

Hoe werkt uitbesteden?

Denk je erover om je salarisadministratie uit te besteden? Dan ben je vast benieuwd hoe dat in zijn werk gaat.

1. Situatie bespreken

We beginnen met een persoonlijke afspraak om je situatie te bespreken. Bij ons op kantoor of online via videobellen, wat jouw voorkeur heeft.

Neem je voor het eerst personeel in dienst? Dan bespreken we in hoeverre je onze hulp nodig hebt. We kunnen arbeidscontracten voor je opstellen, je van advies voorzien, je loonheffingsnummer aanvragen, enzovoort. Bouwen je medewerkers pensioen op, dan verzorgen wij de aangifte bij het pensioenfonds.

Wil je overstappen van salarisadministrateur? In dat geval kunnen we de bestaande data bijna altijd importeren in Nmbrs, het softwaresysteem waar we mee werken. Dan ben je meteen over!

2. Gegevens aandragen

Natuurlijk hebben we wat documenten van je nodig. Je ontvangt een lijstje met wat we nodig hebben. Denk aan je loonheffingsgegevens en bankrekeningnummer.

3. Toegang tot Salarisportaal

We sturen je de inloggegevens van ons salarisportaal. Daar kun je zelf de mutaties van de periode invoeren, nieuwe medewerkers aanmelden, medewerkers uit dienst melden of wijzigingen invoeren.

De medewerkers krijgen ook toegang tot hun eigen portaal. Ze ontvangen hiervoor hun eigen inloggegevens. In het portaal kunnen ze bijvoorbeeld het personeelshandboek, contract en salarisspecificaties inzien of verlof aanvragen. Jij (of een manager) krijgt dan een melding en kan het verlof goedkeuren.

4. Koppelingen maken

Er zijn meer dan 140 koppelingen mogelijk met onze software. Denk hierbij aan boekhoudsoftware, planningssystemen, tijdsregistratiesystemen, arbodiensten. Door bijvoorbeeld een koppeling te maken met je boekhoudpakket, kunnen journaalposten automatisch worden geupload.

5. Salarisspecificaties versturen

Salarisspecificaties (loonstroken) worden automatisch verstuurd naar je medewerkers. Aan het eind van de maand of op een andere datum naar keuze.

6. Salaris uitbetalen

Dat doe je zelf. Wel sturen we je elke maand een betalingsoverzicht en een Sepa-bestand om te uploaden bij je bank. Daarmee voer je snel alle betalingen uit.

7. Loonaangifte doen

Er moet elke maand loonaangifte gedaan worden en loonbelasting betaald worden. Dat bereiden wij voor. Je krijgt een melding wanneer de aangifte klaarstaat in het salarisportaal voor betaling. Dit is met de iDEAL-mogelijkheid zo gepiept.

8. Meldingen bij speciale gebeurtenissen

Vanuit onze software ontvang je tijdig meldingen wanneer er een verjaardag, jubileum, einde contractdatum of pensioenleeftijd in zicht komt. Zo ben je altijd op de hoogte!

Salarisadministratie uitbesteden?

Er komt behoorlijk wat kijken bij een goede administratie. Maar, zoals je gelezen hebt, kunnen wij bijna alles voor je uit handen nemen. Daarbij staan de kosten van salarisadministratie uitbesteden niet in verhouding tot het allemaal zelf uitzoeken en uitvoeren.

Wil je jouw salarisadministratie ook uitbesteden bij ervaren salarisadministrateurs? Lees meer informatie over onze dienstverlening of plan direct een vrijblijvende kennismaking met ons!

Hulp nodig?

buro burmanje

ZZP'ers en MKB'ers kunnen bij ons terecht voor boekhouding, salarisadministratie, hulp bij belastingen en bedrijfsadvies.

Contact opnemen

Related Posts

Leave a Reply

×