Boekhouder voor ZZP’ers in de zorg

Financiële ontzorging voor zelfstandigen in de zorg

Na een lange werkdag heb je geen behoefte om ook je boekhouding nog te verzorgen. Helaas moeten ook ZZP’ers in de zorg hun boekhouding op orde houden. Besteed je administratie daarom uit aan een boekhouder die ervaring heeft binnen de zorg. Bij Buro Burmanje ben je aan het juiste adres!

boekhouder zorg zzp

Waarom een boekhouding bijhouden?

Als boekhouder verzorgen we de volledige financiële administratie voor jouw ZZP onderneming in de zorgsector. Dit is om verschillende redenen van belang:

 1. Belastingdienst – Als ZZP’er in de zorg ben je een ondernemer in de ogen van de Belastingdienst. Ondernemers zijn wettelijk verplicht om een nauwkeurige boekhouding bij te houden. Aan het einde van het jaar draag je een deel van je inkomsten af als belasting, en mogelijke fouten kunnen leiden tot boetes.
 2. Inzicht voor jezelf – Met een gedegen boekhouding weet je altijd hoe je er financieel voorstaat. Je weet hoeveel je apart moet zetten voor de Belastingdienst en of je een bepaalde grote uitgave kunt veroorloven.
 3. Inzicht voor derden – Als je van plan bent een huis te kopen, willen hypotheekverstrekkers inzicht krijgen in je financiële situatie. Een goede boekhouding maakt dit mogelijk.

Aandachtspunten voor ZZP’ers in de zorg

Buro Burmanje heeft meerdere klanten in de zorg. We hebben dan ook veel ervaring met de belastingregels die gelden voor de zorgsector.

 • Pas op voor schijnzelfstandigheid
 • Verschil in btw-afdracht bij zelfstandige zorg en via bemiddeling
 • Correcte urenregistratie en kilometerregistratie
 • Bekend met de eisen van de Wtza en de Wkkgz
 • Ervaring met verklaring omtrent gedrag (VOG), inschrijving BIG-register en persoonlijke AGB-code
 • Bekend met de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?
Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Voordelen van uitbesteden

Je kunt ervoor kiezen om zelf je administratie te doen. Maar heb je daar echt zin in na een drukke werkdag? Het uitbesteden van de administratie heeft ook zo zijn voordelen:

 • Tijdbesparing: Na een lange werkdag kun je ontspannen en hoef je je geen zorgen te maken over administratieve taken.

 • Belastingvoordelen: Een boekhouder zorgt ervoor dat je gebruik maakt van de juiste belastingvoordelen, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Zo verdient de boekhouder zichzelf terug!

 • Voorkom boetes: Ben je zeker dat je alle belastingregels correct toepast? Een goede boekhouder voorkomt boetes van de Belastingdienst.

 • Up-to-date: Een ervaren boekhouder is altijd op de hoogte van de laatste regels, waardoor je zelf geen ingewikkeld uitzoekwerk hoeft te doen.

 • Deskundig advies: Heb je vragen over je financiën of de Belastingdienst? Bij ons ben je slechts één telefoontje verwijderd van het juiste antwoord.

Je kunt ervoor kiezen om je volledige boekhouding aan ons uit te besteden. Dat is wel zo gemakkelijk! Maar gedeeltelijke uitbesteding is ook een optie: om kosten te besparen kunnen we bijvoorbeeld alleen je administratie controleren. Zo weet je altijd zeker dat je aangiftes goed worden gedaan.

Wij werken 100% digitaal!

Geen gedoe meer met rondslingerende papieren en dikke mappen. Bij ons gaat alles volledig digitaal! We maken gebruik van het Yuki boekhoudprogramma.

Je hoeft dus niet langer je administratie te ordenen, en het aanleveren van documenten verloopt moeiteloos via e-mail of onze handige mobiele app. Bovendien kun je je zakelijke bankrekening aan ons systeem koppelen, zodat je nog meer inzicht hebt.

Jij blijft eenvoudig op de hoogte door mee te kijken op je computer of smartphone. Leun achterover terwijl wij je administratie vakkundig regelen!

Over Buro Burmanje

Voor betrouwbaarheid, deskundigheid en een persoonlijke benadering zit je goed bij Buro Burmanje. Wij zijn een organisatie zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is.

Een administratiekantoor dat er niet alleen voor jouw administratie is, maar zeker ook voor jou als ZZP’er in de zorg. Deze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor in Den Bosch.

boekhoudkantoor zorg zzp

Wat klanten over ons zeggen

Lees hier meer klantervaringen

Sinds een aantal maanden verzorgt Buro Burmanje mijn administratie. Ze ontzorgen mij zodat ik mezelf op mijn werk kan focussen en geen zorgen heb rondom mijn administatie. Buro Burmanje is professioneel, heeft veel kennis in huis, geven goed advies en denken mee. En wat ik erg prettig vind is dat het een informeel bureau is. Aanrader!

Linda van de Wal
Van de Wal Interim Management

De combinatie van de Yuki boekhoudapp met de no-nonsense en pro-active werkwijze van Buro Burmanje maken het voor mij als ondernemer makkelijker dan ooit. Ik vind het eerlijk gezegd zelfs leuk geworden… met (als klap op de vuurpijl) zelfs moeiteloos een digitaal archief!

Jan Pieter van Lieshout
Coachingcentrum JPVL.NL

Al 5 jaar sinds de opzet als zelfstandige heb ik met Buro Burmanje heel goede contacten! Altijd vriendelijk personeel en denkt met je mee. Dat is heel belangrijk als je als starter iemand zoekt voor je financiële administratie. Top bureau!

Lisette van Schijndel
Type- & TranscriptieService Sublime

Buro Burmanje verzorgt al 13 jaar mijn jaarrekening, fiscale aangiftes en administratie naar volle tevredenheid. De benadering van Buro Burmanje bevalt mij goed: deskundig , no-nonsense en klantgericht. Wat mij betreft een aanrader dus!

Joost Helsen
J. Helsen Consultancy B.V.

Op zoek naar een boekhouder met veel ervaring in de zorg?

Buro Burmanje werkt al jaren voor ZZP’ers in de zorg. We vertellen graag meer over ons werkwijze tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!

×