Boekhouder voor kapsalon

Financiële ontzorging voor kappers

Je vindt het leuk om mensen te adviseren over hun haar en met een fris kapsel weer naar buiten te zien gaan. Maar je boekhouding? Daar heb je na een dag knippen geen zin meer in. Je administratie besteed je daarom liever uit aan een boekhouder die veel ervaring heeft met kappers en kapsalons. Buro Burmanje is hiervoor geknipt!

boekhouder voor kapsalon

Waarom kapsalons een boekhouding moeten bijhouden

Het is voor elk bedrijf belangrijk om een goede administratie bij te houden. Dit zijn de drie belangrijkste redenen.

 1. Belastingdienst – Kappers zijn ondernemers voor De Belastingdienst. Ze zijn daarom verplicht een goede boekhouding bij te houden. Dat geldt zowel voor ZZP kappers als voor eigenaren van een kapsalon met personeel. Een deel van je winst draag je af en zakelijke kosten mag je terugvragen. Deze administratie moet goed gebeuren om boetes te voorkomen.
 2. Inzicht voor jezelf – Met een boekhouding die op orde is, weet je altijd hoe je bedrijf ervoor staat. Je weet hoeveel je apart moet houden voor de Belastingdienst en hoeveel winst je maakt. 
 3. Inzicht voor derden – Huis kopen of een lening afsluiten voor jouw kapsalon? Geldverstrekkers willen eerst inzicht in je cijfers. Daarbij is een goede administratie essentieel.

Aandachtspunten voor kapsalons

Bij Buro Burmanje hebben we verschillende kapsaloneigenaren als klant. Sterker nog: de partners van twee van onze boekhouders hebben zelfs een kapsalon! We weten er dus alles van. 

Dit zijn enkele aandachtspunten bij een boekhouding van een kapsalon.

 • Laag btw-tarief op diensten (knippen en verven)
 • Hoog btw-tarief op producten (wax en verf)
 • Salonsoftware koppelen met boekhoudpakket. Wij zijn bekend met SARA Salonsoft, Treatwell, Mijn Salon, Salonized en anderen.
 • Cao voor kappersbranche
 • Salarisadministratie voor kapsalons
 • Vervoerskosten van ambulante kappers

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?
Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Uitbesteden of zelf doen?

Als kapper of eigenaar van een kapsalon mag je zelf je boekhouding bijhouden en aangiftes versturen. Toch heeft uitbesteden zo zijn voordelen.

 • Het bespaart tijd. ‘s Avonds rust jij lekker uit. Wij regelen de administratie.
 • Minimaal belasting afdragen. Wij weten welke belastingvoordelen je als kapper kunt gebruiken. Zo verdienen we onze eigen kosten terug.
 • Voorkom boetes. Zeker weten dat je alle belastingregels goed volgt? Wij wel.
 • Altijd op de hoogte van de laatste regels. Geen uitzoekwerk en op de hoogte blijven van de laatste regels. Dat doen wij voor je.
 • Hulplijn bij financiële en fiscale vragen. Eén belletje en je hebt direct een antwoord op je vraag.

Buro Burmanje kan je volledige boekhouding uit handen nemen voor je. Maar je kunt ook je boekhouding alleen laten controleren. Wij controleren en doen de aangiftes, maar de administratie doe je zelf. De kosten zijn dan lager, maar je hebt er wel wat meer werk aan.

Wij werken 100% digitaal!

Bij Buro Burmanje verwerken we je administratie helemaal digitaal. Je hoeft dus niets te printen en langs te brengen. Je levert alles makkelijk aan per e-mail of via de mobiele app. Koppel je zakelijke rekening en salonsoftware voor snellere verwerking en meer inzicht. Zelf kijk je eenvoudig mee via de app of computer. 

Over Buro Burmanje

Kappers kiezen voor ons vanwege onze betrouwbaarheid, deskundigheid en onze persoonlijke benadering. Wij zijn een boekhoudkantoor zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is.

Wij zijn er niet alleen voor je boekhouding, maar zeker ook voor jou als ondernemer. Deze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor in Den Bosch.

Wat klanten over ons zeggen

Lees hier meer klantervaringen

Sinds een aantal maanden verzorgt Buro Burmanje mijn administratie. Ze ontzorgen mij zodat ik mezelf op mijn werk kan focussen en geen zorgen heb rondom mijn administatie. Buro Burmanje is professioneel, heeft veel kennis in huis, geven goed advies en denken mee. En wat ik erg prettig vind is dat het een informeel bureau is. Aanrader!

Linda van de Wal
Van de Wal Interim Management

De combinatie van de Yuki boekhoudapp met de no-nonsense en pro-active werkwijze van Buro Burmanje maken het voor mij als ondernemer makkelijker dan ooit. Ik vind het eerlijk gezegd zelfs leuk geworden… met (als klap op de vuurpijl) zelfs moeiteloos een digitaal archief!

Jan Pieter van Lieshout
Coachingcentrum JPVL.NL

Al 5 jaar sinds de opzet als zelfstandige heb ik met Buro Burmanje heel goede contacten! Altijd vriendelijk personeel en denkt met je mee. Dat is heel belangrijk als je als starter iemand zoekt voor je financiële administratie. Top bureau!

Lisette van Schijndel
Type- & TranscriptieService Sublime

Buro Burmanje verzorgt al 13 jaar mijn jaarrekening, fiscale aangiftes en administratie naar volle tevredenheid. De benadering van Buro Burmanje bevalt mij goed: deskundig , no-nonsense en klantgericht. Wat mij betreft een aanrader dus!

Joost Helsen
J. Helsen Consultancy B.V.

Boekhouder voor kapsalon

Veel kappers en eigenaren van kapsalons zijn klant bij Buro Burmanje. Wil je meer weten over onze werkwijze? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!

×