Boekhouder voor webshops / e-commerce

Financiële ontzorging voor online verkopers

Verkoop je producten of diensten online? In je eigen webshop, op platformen als Bol.com en Amazon of allebei? Focus je dan vooral op de groei van jouw bedrijf en laat de administratie over aan een boekhouder die ervaring heeft met e-commerce. Zoals Buro Burmanje!

boekhouder voor webshop

Waarom een boekhouding?

Onze boekhouders verwerken de gehele financiële administratie voor e-commerce ondernemingen. Er zijn drie redenen waarom dat handig en van belang is.

 1. Belastingdienst – Online verkopers zijn ondernemer voor De Belastingdienst. Ze zijn verplicht een goede boekhouding bij te houden, btw af te dragen en een deel van de winst. Eventuele fouten in de administratie kunnen beboet worden.
 2. Inzicht voor jezelf – Je weet altijd hoe je online onderneming er financieel voorstaat. Je hebt inzicht in je winst en kosten. Ook zie je of er groei in je cijfers zit.
 3. Inzicht voor derden – Wil je graag een huis kopen? Hypotheekverstrekkers willen dan eerst inzicht in de cijfers van je bedrijf. Een goede boekhouding is daarbij essentieel.

Aandachtspunten voor e-commerce

Buro Burmanje doet de boekhouding voor verschillende e-commerce bedrijven. We weten dan ook goed waar we op moeten letten bij de boekhouding voor webshops en e-commerce. Enkele voorbeelden:

 • Verschillende btw-tarieven op producten, diensten en verzending.
 • Verschillende betaalmogelijkheden. Denk aan iDEAL, Creditcard, PayPal en bankoverschrijving.
 • Veel geldstromen.
 • Voorraden bijhouden.
 • Retouren verwerken in administratie.
 • Vereisten voor Webwinkelkeurmerk.
 • Mogelijkheden tot automatisering benutten.

Ga je een webshop starten? Bespreek je plannen eerst met een financieel adviseur. Het liefst nog voordat je de webshop ontwikkelt. Zaken rondom financiën en automatisering kunnen dan direct goed geïntegreerd worden in het ontwerp.

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?
Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Voordelen van uitbesteden

Als e-commerce ondernemer mag je je eigen administratie bijhouden. Toch heeft uitbesteden zo zijn voordelen:

 • Bespaar tijd. Richt je volledig op pakketjes inpakken, je shop beheren en marketing.
 • Minimaal belasting afdragen. Onze ervaren boekhouders weten precies van welke belastingvoordelen jij gebruik mag maken.
 • Voorkom boetes. Weet je zeker dat je alle belastingregels goed toepast? Wij wel!
 • Altijd op de hoogte van de laatste regels. Dat hoef je dus niet allemaal zelf uit te zoeken.
 • Hulplijn. Vragen over je financiën of over de Belastingdienst? Bij ons ben je altijd één telefoontje verwijderd van het juiste antwoord.

Je kunt er voor kiezen om je volledige boekhouding bij ons uit te besteden of je boekhouding alleen te laten controleren. Dat bespaart geld, maar kost je wel wat meer tijd.

Wij werken 100% digitaal!

Nooit meer losse papieren en dikke multomappen. Wij werken 100% digitaal! Je hoeft je administratie dus niet te sorteren en het aanleveren van documenten gaat gemakkelijk per e-mail of via de mobiele app. Ook kun je je zakelijke bankrekening koppelen aan ons systeem, zodat je nóg meer inzicht hebt. Zelf blijf je eenvoudig op de hoogte door mee te kijken op je pc of smartphone.

Over Buro Burmanje

Voor betrouwbaarheid, deskundigheid en een persoonlijke benadering ben je welkom bij Buro Burmanje. Wij zijn een organisatie zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is.

Een administratiekantoor dat er niet alleen voor jouw administratie is, maar zeker ook voor jou als ondernemer! Onze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor in Den Bosch.

Wat klanten over ons zeggen

Lees hier meer klantervaringen

Sinds een aantal maanden verzorgt Buro Burmanje mijn administratie. Ze ontzorgen mij zodat ik mezelf op mijn werk kan focussen en geen zorgen heb rondom mijn administatie. Buro Burmanje is professioneel, heeft veel kennis in huis, geven goed advies en denken mee. En wat ik erg prettig vind is dat het een informeel bureau is. Aanrader!

Linda van de Wal
Van de Wal Interim Management

De combinatie van de Yuki boekhoudapp met de no-nonsense en pro-active werkwijze van Buro Burmanje maken het voor mij als ondernemer makkelijker dan ooit. Ik vind het eerlijk gezegd zelfs leuk geworden… met (als klap op de vuurpijl) zelfs moeiteloos een digitaal archief!

Jan Pieter van Lieshout
Coachingcentrum JPVL.NL

Al 5 jaar sinds de opzet als zelfstandige heb ik met Buro Burmanje heel goede contacten! Altijd vriendelijk personeel en denkt met je mee. Dat is heel belangrijk als je als starter iemand zoekt voor je financiële administratie. Top bureau!

Lisette van Schijndel
Type- & TranscriptieService Sublime

Buro Burmanje verzorgt al 13 jaar mijn jaarrekening, fiscale aangiftes en administratie naar volle tevredenheid. De benadering van Buro Burmanje bevalt mij goed: deskundig , no-nonsense en klantgericht. Wat mij betreft een aanrader dus!

Joost Helsen
J. Helsen Consultancy B.V.

Op zoek naar een boekhouder met ervaring in e-commerce?

Buro Burmanje verzorgt de boekhouding voor meerdere e-commerce bedrijven. We vertellen graag meer over ons werkwijze tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!

×