Boekhouder voor dakdekkers

Financiële ontzorging voor dakdekkers

Heb je de hele dag hard gewerkt? Dan heb je eenmaal thuis waarschijnlijk geen zin meer om je administratie nog te doen. Besteed het daarom uit bij een boekhouder die ervaring heeft met de administratie van dakdekkers. Bij Buro Burmanje zit je goed!

boekhouder dakdekker

Noodzaak van een goede boekhouding voor dakdekkers

Er zijn drie belangrijke redenen waarom dakdekkers een goede boekhouding moeten bijhouden.

 1. Belastingdienst – Zelfstandige dakdekkers zijn ondernemers. Voor de Belastingdienst zijn ze verplicht om een correcte administratie bij te houden. Dat geldt zowel voor een ZZP dakdekker als een eigenaar van een dakdekkersbedrijf met mensen in dienst. Van de winst draag je een deel af en zakelijke kosten mag je terugvragen. Dit moet goed gebeuren, anders kan het tot boetes leiden.
 2. Inzicht voor jezelf – Het is prettig om inzicht te hebben in hoe je bedrijf ervoor staat. Een goede boekhouding helpt je daarbij. Je weet dan precies hoeveel winst je maakt, of er groei in je bedrijf zit en wat je aan het eind van het jaar moet afstaan aan belasting.
 3. Inzicht voor derden – Wil je een huis kopen? Een hypotheek krijg je niet zomaar. Hypotheekverstrekkers willen eerst inzicht in je cijfers. Een goede administratie is daarbij van belang.

Aandachtspunten voor dakdekkers

Bij Buro Burmanje hebben we een groot klantenbestand aan dakdekkers. We zijn ook altijd op de hoogte van de belastingregels voor dakdekkers en kunnen adviseren in de bedrijfsvoering. Een paar voorbeelden:

 • Btw verleggen bij werk voor een onderaannemer
 • Afschrijven van bedrijfsmiddelen boven de € 450
 • Bijtelling van de klusbus
 • Aftrekbare belasting op werkkleding, gereedschap en materialen
 • Op de hoogte van de cao-regels voor dakdekkers
 • Bekend met inkooppartijen als Dakned, Roofsale en Ventura Holland
 • Dagelijks met dezelfde ZZP’ers werken wordt gezien als verkapt loondienst
 • Zwart meewerken is extra riskant i.v.m. valgevaar
 • Software om makkelijk facturen en offertes uit te sturen

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?
Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Uitbesteden of zelf doen?

Dakdekkers mogen zelf hun boekhouding bijhouden en aangiftes versturen. Als je daar na een lange werkdag nog zin in hebt natuurlijk. Uitbesteden heeft zo zijn voordelen:

 • Bespaar tijd. Tussen de klussen door doe je lekker je voeten omhoog. Wij regelen de administratie.
 • Minder belasting afdragen. Wij weten precies van welke belastingvoordelen jij gebruik mag maken. Zo verdienen we onze eigen kosten terug!
 • Voorkom boetes. Weet je zeker dat je alle belastingregels goed toepast? Wij wel.
 • Altijd op de hoogte van de laatste regels. Zo bespaar je flink wat uitzoekwerk. Elk jaar weer.
 • Hulplijn bij financiële en fiscale vragen. Met één belletje heb je een antwoord op je vraag.

Wij werken 100% digitaal!

Bij Buro Burmanje verwerken we je gehele administratie online Je hoeft dus niets te printen of af te geven, je administratie niet te sorteren en je levert alles makkelijk aan per e-mail of via de mobiele app. Koppel je zakelijke rekening voor snellere verwerking en meer inzicht. Zelf blijf je altijd op de hoogte via de app of computer. 

Over Buro Burmanje

Ervaren dakdekkers kiezen al jaren voor onze dienstverlening. Vooral vanwege onze betrouwbaarheid, deskundigheid en onze persoonlijke benadering. Wij zijn een boekhoudkantoor zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is.

We zijn er niet alleen om jouw administratie netjes te doen, maar zeker ook voor jou als ondernemer! Deze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor in Den Bosch.

boekhouder dakdekkersbedrijf

Wat klanten over ons zeggen

Lees hier meer klantervaringen

Luuk Verschuren
Luuk Verschuren
2022-09-22
Buro Burmanje is een erg fijn bureau om mee samen te werken. Heldere uitleg over systemen, denken mee in aanpak van zaken en communiceren duidelijk. De informele sfeer spreekt mij aan en ik zit hier dus zeker op mijn plek!
Kimberly Hassell
Kimberly Hassell
2022-03-17
Bij het eerste kennismakingsgesprek, erg vriendelijk en beleefd. Werd goed verwelkomt , met een lekker bakkie koffie. Hebben veel geduld voor als je iets twee keer vraagt, luisteren goed naar je en kijken naar alle soorten mogelijkheiden. Bij het eerste moment al een goed en vertrouwd gevoel!.
Wesley de Laat
Wesley de Laat
2021-10-12
Zeer te spreken over Buro Burmanje! Schakelen snel en helpen ons al een tijdje met de boekhouding. Goede kennis en fijn om mee samen te werken! Wij raden ze ten zeerste aan!
Aqua Masters
Aqua Masters
2021-09-03
Wij zijn zeer te spreken over de professionals van Buro Burmanje. Erg sterk in communicatie, advies en het zorgen voor een correcte administratie.
Robert Jansen
Robert Jansen
2021-08-23
Buro Burmanje verzorgt al meer dan 12 jaar onze administratie. Vooral de menselijke benadering spreekt mij aan. Een vriendelijk, professioneel en hulpvaardig team. Goede kennis van zaken erg fijn om mee samen te werken.
Nico van Lieshout
Nico van Lieshout
2021-07-21
Buro Burmanje verzorgt al jaren de belastingaangiftes en administratie van ons kantoor. De samenwerking bevalt ons prima.
Linda Van de wal
Linda Van de wal
2021-07-20
Sinds een aantal maanden verzorgt Buro Burmanje mijn administratie. Ze ontzorgen mij zodat ik mezelf op mijn werk kan focussen en geen zorgen heb rondom mijn administatie. Buro Burmanje is professioneel, heeft veel kennis in huis, geven goed advies en denken mee. En wat ik erg prettig vind is dat het een informeel bureau is. Aanrader!
Kees Sieben
Kees Sieben
2021-07-17
Sinds begin 2017 verzorgt Buro Burmanje tot volle tevredenheid mijn financiële administratie alsmede alle belastingzaken, zowel zakelijk als privé.

Dé boekhouder voor dakdekkers

Veel dakdekkers zijn klant bij Buro Burmanje. Wil je meer weten over onze werkwijze? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!

×