Boekhouder voor freelance consultants

Boekhouding en controle van administraties voor consultants

Na een intensieve dag vol gesprekken, belletjes en presentaties moet je ook nog eens de administratie afhandelen. We horen regelmatig van consultants dat ze niet veel energie over hebben voor dit karwei. Daarom gaan ze op zoek naar een boekhouder die ruime ervaring heeft binnen consultancy. Bij Buro Burmanje ben je aan het juiste adres!

boekhouder consultant

Waarom een boekhouding bijhouden?

Er zijn diverse redenen waarom het voeren van een correcte boekhouding voor consultants van groot belang is. Hier zijn de drie voornaamste redenen:

 • Belastingdienst – Alle ondernemers in Nederland, inclusief consultants, moeten een nauwkeurige financiële administratie bijhouden. Elk kwartaal moet je btw afdragen en aan het einde van het jaar wordt een deel van je winst belast. Fouten maken kan leiden tot aanzienlijke boetes.
 • Inzicht voor jezelf – Met een goed bijgehouden boekhouding ben je voortdurend op de hoogte van de financiële status van je consultancybedrijf. Je weet ook altijd welk bedrag je opzij moet zetten voor de Belastingdienst. Geen verrassingen aan het eind van het jaar en continu inzicht in je financiële gegevens!
 • Inzicht voor derden – Als consultant begrijp je als geen ander dat financiële instellingen graag inzicht willen hebben in je cijfers voordat ze een lening verstrekken. Met een solide boekhouding heb je altijd je financiële gegevens paraat.

Waar bestaat een goede boekhouding van een freelance consultant uit?

Een goede boekhouding begint altijd met een complete administratie. Denk aan inkomende en uitgaande facturen, bonnetjes en bankmutaties. Voor freelance consultants is het ook goed om extra aandacht te schenken aan onderstaande zaken.

 • Pas op voor schijnzelfstandigheid
 • Urenregistratie en een kilometerregistratie
 • Zakelijk rijden correct toepassen
 • Juiste verwerking van kosten voor eten, drinken en andere representatie
 • Automatisering mogelijk voor minimaal onderhoud

Voor consultants gelden verder geen speciale belastingtarieven of -regels. Wel is het natuurlijk fijn om een boekhouder te hebben die bekend is in de branche. Verschillende freelance consultants zijn klant bij Buro Burmanje.

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen?
Maak een afspraak bij ons op kantoor!

Zelf doen of uitbesteden?

Als zelfstandig consultant, of als eigenaar van een klein consultancybedrijf (MKB), heb je de vrijheid om zelf je boekhouding bij te houden. Maar er zijn duidelijke voordelen wanneer je ervoor kiest om je boekhouding aan ons uit te besteden.

 • Tijdbesparing: Blijf volledig gefocust op je consultancybedrijf terwijl wij de zorgen over je boekhouding op ons nemen. Dit bespaart je waardevolle tijd!
 • Belastingregels: Dankzij het benutten van relevante belastingvoordelen zorgen wij ervoor dat je minder belasting hoeft af te dragen. Op die manier verdienen we onze eigen kosten voor je terug!
 • Foutloos: Voorkom boetes van de Belastingdienst door een correcte administratie.
 • Up-to-date: Wij zijn altijd up-to-date met de nieuwste belastingregels, dus je hoeft niet zelf op zoek te gaan en je kennis bij te spijkeren.
 • Advies: Voor vragen over financiën of belastingen hoef je slechts één telefoontje te plegen om een duidelijk antwoord te krijgen.

Wij werken 100% digitaal!

Bij ons zul je geen losse bonnetjes, papieren facturen en dikke mappen aantreffen. Buro Burmanje werkt volledig digitaal. Je hoeft je administratie niet te ordenen, en het aanleveren van documenten gaat eenvoudig via e-mail of een speciale app op je smartphone. Je kunt moeiteloos je zakelijke rekening koppelen aan ons systeem, waardoor alles nog sneller verloopt en je altijd inzicht behoudt.

Zelf kun je gemakkelijk meekijken via je laptop of de app op je telefoon. Leun achterover terwijl wij de boekhouding van jouw consultancybedrijf regelen!

Over Buro Burmanje

Voor betrouwbaarheid, deskundigheid en een persoonlijke benadering kun je bij ons terecht. Wij zijn een organisatie zonder franje, waar de klant nog ouderwets koning is.

Een administratiekantoor uit Den Bosch dat er niet alleen voor jouw administratie is, maar zeker ook voor jou als freelance consultant. Deze persoonlijke benadering vormt al meer dan 40 jaar de basis van ons boekhoudkantoor.

boekhouder freelance consultant

Boekhouder voor consultant?

Ben je als consultant op zoek naar een betrouwbare boekhouder? We lichten onze werkwijze graag verder toe. Telefonisch, digitaal, of in een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Vul je gegevens in en we nemen contact met je op.

×